Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Despre Nimic într-un oraș unde nu se întâmplă Nimic/”Noroc” că a venit unul care nu se pricepea la Nimic pentru a transforma un loc frumos într-un Nimic

Dacă orașul ăsta s-ar juca la cărți ori loterie, niciun câștigător nu s-ar bucura pentru un Nimic. Cel mai Eu Editorialușor e să distrugi ceva, dar ca să construiești este o neputință. Unde sunt cazinouri, sunt şi trişori. Unul care joacă la cazinou ori în case și baruri cu jocuri de noroc, oriunde în lume, este un om de Nimic, un tip cu grave probleme mintale. Unde se joacă poker sau la ruletă sunt și trișori. Ca să poţi să trişezi, fără să fi văzut, trebuie să fie jocuri foarte mari pe masă, să nu atragi atenţia. Iar cei care joacă asta de o viață, reușesc să trișeze.
Aici, în acest loc, e simplu să trișezi, mai ales când toate îți sunt oportune și în avantaj, de la supuși angajați, la supuși subalterni de consiliu. Un oraș de Nimic alege oameni de Nimic în funcții cheie.
Una dintre cele mai cunoscute scheme o reprezintă pariatul, în progresie aritmetică, la ruletă, pe „culoare”, sau „pare/impare”. La noi se lucrează în culori, mai ales pe negru se pariază și pe situații de Nimic ce se termină în numere impare. Câștigând Nimicul, ce zice el? Mai bine joci la ruletă orașul.
Pariul se face întotdeauna pe unul și același număr, pariatul pe un număr, având la ruletă o cotă de 65:1. Pariul este repetat cu fiecare pierdere. Dimensiunea pariului rămâne constantă. Adică o sumă oarecare cât să înfunde orașul. În cazul în care nu a fost extras în cele 65 de runde, atunci se mizează 2 jetoane tot pe “zero” timp de încă 65 de runde. Și Zero am ajuns, adică Nimic. Dacă după 130 de runde numărul Zero nu a fost extras, se mizează 4 jetoane și așa mai departe până când se extrage Zero. Și din nou Zero am ajuns, adică și mai Nimic.
Pentru a folosi o strategie este nevoie de un buget destul de consistent, un buget local, iar șansele sunt egale atât pentru pierdere cât și pentru câștig. Am pierdut orașul pentru a-l câștiga un Nimic, un tip care nu se pricepea la Nimic și pentru care Nimicul reprezintă mai mult decât un Zero: un Zero Barat.
Nimic nou sub soare. N-avem a ne plânge de Nimic, sau cel puțin așa crede un Nimic: Totul merge ca pe roate.
Cât privește jocurile de Noroc, rareori se poate întâmpla ca un număr să nu iasă timp de zeci de runde. De asemenea, se poate face puțină muncă de teren înainte, în sensul că se pot reține numerele care ies mai des. Eh, acest Nimic a reușit să înșire numere până a ajuns la Zero, a reușit să joace întru pasiunea vieții lui și în numele pasiunii lui: jocurile de noroc asimilate cu fetițele cu fundițele lor, înfășurate pentru umerii unora sus puși care susțin un Nimic să joace la ruletă, la cacealma, până la a aduce un oraș în stadiul de…Nimic.

Am citit undeva că englezii au o parabolă: Cică, la un foarte bogat lord vine în vizită un prieten de-al său, un episcop, cu care nu se văzuse de mai mulţi ani. Lordul îi arată grădina, florile: toate excepţional de frumoase. Încântat, amicul îi zice: iată ce minuni poate face omul când îl ajută Dumnezeu. Lordul îi răspunde, cum numai un englez poate să răspundă: da, ai dreptate, să vezi ce dezastru şi mizerie erau aici când Dumnezeu lucra singur…

La noi lucrează dracul, căruia i se mai spune ”Noroc”. Așa am văzut ”valoarea” unui Nimic. De Nimic nu ne pasă, așa suportăm un Nimic.
Părintele Cleopa a spus cândva ce înseamnă Noroc : un demon pe care oamenii îl pomenesc foarte des. Isaia spunea „Vai de cei ce fac masă dracilor şi aduc jertfă lui Noroc!“

Și Noroc vrea jertfă zilnic, căci Nimicul ne copleșește viețile. Și iată cum un oraș a ajuns un Nimic, pe mâinile unui personaj bun de…Nimic, dar cu Noroc, cu Noroc în multe și în…toate.

Am început să cred în…Nimic !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 2 =

44 − = 38

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie