Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Ziua în care s-a născut psihologul care avea să revoluţioneze felul în care gândim

Pe 25 iulie 1875 s-a născut Carl Gustav Jung, medic, psiholog şi psihiatru, fondatorul psihologiei analitice. A colaborat cu Sigmund Freud, fiind atras in special de cercetările acestuia legate de isterie şi de vise.

Dr Psiholog Carl JungIlustrul psiholog elveţian şi fondator al psihologiei analitice, Jung a colaborat între 1907 şi 1912 cu Sigmund Freud.

Ruptura dinte cei doi a fost provocată de apariţia lucrării Wandlungen und Symbole der Libido, lucrare în care Jung îl critica pe ilustrul psihanalist austriac. Aportul său în medicina modernă este unul fundamental, Jung elaborând interpretarea psihanalitică axată pe reintroducerea culturii ca dimensiune fundamentală a omului.

Descoperă vă prezintă şi alte semnificaţii istorice ale zilei de 26 iulie:

1324 – Basarab I, voievodul Ţării Româneşti (1310-1352) a fost numit, într-un act emis de Cancelaria maghiară, “voievodul nostru transalpin”. Basarab a acceptat suzeranitatea regelui Ungariei, fiind recunoscut stăpânitor efectiv al Banatului de Severin.

1741 – A fost descoperită Peninsula Alaska de către exploratori ruşi.

1788 – New York a ratificat Constituţia Statelor Unite şi a devenit al 11-lea stat al SUA.

1856 – S-a născut dramaturgul şi eseistul britanic George Bernard Shaw, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în anul 1925. (m. 2 noiembrie 1950)

1916 – A încetat din viaţă chimistul Nicolae Teclu, care a inventat un arzător cu mecanism de reglare a raportului dintre aer şi gaz. (n. 18 octombrie 1839)

1921 – A intrat în vigoare Tratatul de pace de la Trianon, încheiat între Puterile Aliate şi Ungaria, care marca recunoaşterea pe plan internaţional a unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

1952 – A încetat din viaţă Eva Duarte de Peron, soţia preşedintelui Argentinian Juan Peron. (n. 7 mai 1919)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

60 − = 50

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie