Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

După părerea mea, o mare parte din viaţă este determinată de dezordine pură.

După părerea mea, o mare parte din viaţă este determinată de dezordine pură.

Am ales să-mi folosesc munca ca o reflectare a valorilor mele.

Întotdeauna am fost un elev, pentru că niciodată n-am ştiut nimic.

Autobiografia mea este pur şi simplu povestea vieţii mele.

Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.

Mama mea a fost cea mai minunată persoană. Mă învăța să fiu drăguț cu alte femei. Credea în familie. A fost cu tatăl meu chiar din prima zi când s-au cunoscut. Tot ce sunt eu, ea m-a învățat.

Am avut mereu abilitatea de a spune ”nu”. Asta numesc eu propria mea imagine.

Am trăit întro-o țară unde nu am putut să trăiesc unde am dorit să trăiesc. Am trăit într-o țară unde nu puteam merge unde doream să mănânc. Am trăit într-o țară unde nu mi-am putut lua o slujbă, cu excepția celor de aceeași culoare cu a mea sau din aceeași castă.

Mă simt bine cu mine, cu istoria, cu munca, cum sunt și cum am fost.

Jackie Robinson este o adevărată legendă.

Ca să fii comparat cu Jackie Robinson este un uriaș compliment, dar nu cred că este neapărat meritat.

Am învățat la Miami ceva de la oamenii care se aflau acolo, așa că știam ce așteptări sunt.

Sidney Poitier

Este primul actor de culoare care a fost distins cu un Oscar.
Sidney Poitier s-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinţii Sidney Poitiersăi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă. Poitier s-a născut prematur, fără prea mari şanse de a supravieţui călătoriei. A fost înregistrat la Miami, având în vedere că în momentul naşterii sale, se apropiaseră deja de coastele Floridei. Copilăria şi-a petrecut-o pe insula îndepărtată, fără electricitate şi cu o populaţie de doar 1.500 de persoane.

În primii ani de adolescenţă, părinţii l-au trimis în capitala Nassau, la nişte rude, urmând să-şi găsească de lucru acolo. Manifestând o înclinaţie către delincvenţa juvenilă a fost trimis la Miami, unde avea să locuiască cu fratele mai mare.
Sidney-Poitier-Struggling-ActorLa 18 ani, s-a mutat la New York. Şi-a încercat norocul pe scena teatrului, dar nu a fost bine primit de către public. A petrecut următoarele şase luni dedicându-se carierei actoriceşti şi, la cea de-a doua încercare de a urca pe scenă, a fost remarcat şi distribuit în piesa ”Lysistrata” de pe Broadway, potrivit site-ului museumofuncutfunk.com.
În 1949, a fost nevoit să aleagă între roluri principale în piese de teatru şi oferta regizorului Darryl F. Zanuck de a juca în filmul ”No Way Out” (1950). A ales filmul, iar succesul de care s-a bucurat i-a adus noi oferte în domeniul cinematografiei.

Rolul care l-a consacrat a fost cel din filmul ”Blackboard Jungle” (1955). Rolul din “The Defiant Ones” MBDTOSI EC003(1958), i-a adus Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor străin, în 1959, potrivit site-ului newsone.com. A urmat rolul din ”Lilies of the Field” (1963), care i-a adus Oscar-ul. A fost primul actor de culoare care a primit această distincţie. A primit şi Premiul Globul de Aur pentru rolul respectiv.
La Hollywood, Poitier a făcut câteva filme memorabile, printre care: ”The Defiant Ones”, ”The Bedford Incident”, ”In the Heat of the Night” (1967), ”They call Me Mister Tibbs” (1970), ”The Organization” (1971), ”A Patch Sidney Oscarof Blue” (1965), ”Guess Who’s Coming to Dinner?” (1967) şi ”To Sir, With Love” (1967). Ultimul film în care Sidney Poitier a jucat a fost “The Jackal”, în 1997.

De asemenea, a regizat câteva filme, dintre care cel mai mare succes l-a avut comedia ”Stir Crazy”. Celebrul trio: Poitier, Cosby şi Belafonte s-a reîntregit în filmul ”Uptown Saturday Night”, tot în regia lui Poitier.

În 2000, a primit premiul pentru întreaga activitate din partea Asociaţiei Actorilor Americani.
Poitier a fost căsătorit cu Juanita Hardy din 1950 până în 1965. S-a recăsătorit cu Joanna Shimkus, fostă actriţă canadiană de origine lituaniană, în 1976. Are patru copii din prima căsătorie şi doi din cea de-a doua.

A scris trei cărţi autobiografice: ”This Life” (1980), ”The Measure of a Man: A Spiritual Autobiography” (2000) şi ”Life Beyond Measure – letters to my Great-Granddaughter” (2008) şi un roman “Montaro Sidney_Poitier_Medalie_ObamaCaine”, editat în mai 2013.
La 12 august 2009, actorul a fost decorat cu Medalia Prezidenţială a Libertăţii (cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite), de către preşedintele american Barack Obama.
Au fost realizate şi filmele “Sidney Poitier, an Outsider in Hollywood” (documentar) şi “Sidney Poitier: One Bright Light” inspirate din viaţa sa.
Poitier a fost ambasador nerezident al Uniunii Bahamas în Japonia din aprilie 1997 şi ambasador la UNESCO până în 2007.
Sidney_Poitier_După moartea actorului american Ernest Borgnine, în 2012, el a devenit cel mai în vârstă actor în viaţă care a câştigat Premiul Oscar, pentru cel mai bun actor. La 2 martie 2014, Poitier a apărut alături de actriţa Angelina Jolie, la cea de-a 86-a ediţie a Premiilor Academiei, pentru a prezenta premiul pentru cel mai bun regizor, potrivit site-ului culturocity.com.
În 2016, el a fost distins cu Premiul BAFTA Fellowship pentru realizări remarcabile în timpul vieţii de film şi cu Premiul Icon din partea African-American Film Critics Association (AAFCA)

Poitier este subiectul unei biografii Sidney Poitier: Man, Actor, Icon (2004), scrisă de istoricul Aram Goudsouzian.

Surse:
brainyquote.com
agerpres.ro
sosoactive.com
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =

86 − = 80

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie