Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Expoziţie de artă la Centrul Judeţean de Cultură Călăraşi

de Mădălina Tudor

Elevii profesorului Silviu- Ioan Soare de la Cercul de Desen -Pictură din cadrul Palatul Copiilor Călăraşi în parteneriat cu Centrul Judeţean de Cultură au deschis o expoziţie de artă curprinzând lucrări în tehnica mozaicului şi a sgrafitto-ului. Au expus Carmen Pavel, Ana- Maria Păpurică, Denisa Gheorghe, Arina Bălan, Alesia Nica, Yasmin Hebeshy, Maria Cucoş, Alisia Şerban. Lucrările pot fi văzute în intervalul 3-12 iunie, 2015.

DSCN0694

Compoziţiile prezentate sunt inspirate din arta bizantină, mai ales din chipurile sfinţilor şi au o cromatică pusă în evidenţă de diverse tehnici. Pe simeze au fost prezente şi câteva talbouri lucrate în tehnică mixtă, concepute într-o orientare stilistică modernă.

Silviu- Ioan Soare este profesor la Cercul de Pictură-Desen din cadrul Palatului Copiilor Călăraşi de 3 ani, iar dintre ucenicii pe care i-a îndrumat în anul şcolar 2014-2015, cei menţionaţi, care au avut lucrări în expoziţia „Armonii cromatice”, s-au remarcat în mod deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 4

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie