Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Festivalul Internațional „George Enescu” la final. Orchestra Regală din Amsterdam a încheiat impresionantul eveniment

Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din lume, „Festivalul George Enescu”, și-a încheiat duminică seară programul, după 29 de zile de strălucire muzicală, erudite prezențe, fastuoase și eclectice atitudini, faimoase sau reputate orchestre și filarmonici din lume.

Orchestra Regală din Amsterdam, Corul Academic Radio şi Corul de Copii Radio au susţint duminică seară, pe scena Sălii Palatului din București, ultimul concert din cadrul ediţiei din 2023 a Festivalului „George Enescu”. Conform tradiției, Festivalul Enescu este încheiat de una dintre cele mai importante orchestre din lume. Publicul a fost încântat de Orchestra Regală Concertgebouw, dirijată de tânărul talent finalndez de 27 de ani, Klaus Makela. Împreună cu Corul Academic Radio și mezzosoprana Jennifer Johnston, orchestra a interpretat lucrări semnate de George Enescu și Gustav Mahler.

Cristian Măcelaru, directorul artistic al festivalului, a subliniat importanța muzicii lui Enescu în eveniment și a exprimat speranța de a continua să aducă aceeași calitate în edițiile viitoare. A lăsat în aer posibilitatea unei noi montări a operei “Oedipe” de Enescu în edițiile următoare.

Cristina Uruc, manager interimar Artexim, a evidențiat efortul și devotamentul echipei sale, subliniind contribuția valoroasă a predecesorului său, Mihai Constantinescu, în succesul acestei ediții.
În cele 29 de zile ale festivalului, la București au cântat peste 3.500 de artiști în 90 de concerte, oferind o gamă variată de genuri muzicale și evenimente, inclusiv serii dedicate familiilor și copiilor. Peste 100.000 de oameni au asistat la concertele zilnice.
Festivalul, care a avut loc sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și finanțat de Ministerul Culturii, a fost organizat de ARTEXIM.
Următoarea ediție a festivalului, cea de a 27-a, va avea loc peste doi ani.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie