Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Handbaliștii oltenițeni se vor întrece cu oaspeți de seamă din București, Călărași, Șoldanu și Fundulea

E.G.
Duminică, 14 aprilie, la sala de sport a Colegiului Național ”Neagoe Basarab” din Oltenița se va desfășura Campionatul Local de Handbal și de Minihandbal.
Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași organizează competiția în scopul promovării acestui sport național foarte iubit de tinerii oltenițeni. Profesoara Cristiana Drăgan consideră că echipele sale trebuie să fie permanent atente și informate asupra tehnicii de handbal, pentru a se ajunge ca jocul și antrenamentul să evolueze implacabil, chiar și când nu sunt profesorii lângă elevi. ”La baza reușitei oricărei acțiuni tehnico-tactice stă o foarte bună pregătire fizica și psiho-motrică. Îi vedem acum pe acești copii cum au evoluat.” susține profesoara de sport Drăgan. Ea consideră că handbalul modern trebuie dezvoltat, iar pregătirea psiho-motrică să dea valoare echipelor pe care aceasta le antrenează. ”Procedeele clasice sunt baza, ABC-ul handbalului rămâne în continuare esența pregătirii tehnice. Îi așteptăm pe iubitorii de handbal, pe iubitorii de sport în general, să vină la aceste competiții de duminică, unde tinerii oltenițeni vor intra în concurs cu echipe de prestigiu.”
 Campionatul Local de Handbal și de Minihandbal se înscrie cu Școala Șoldanu, Liceul Fundulea, CS Tectonic București și CS Danubius Călărași.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie