Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Vremea în aprilie va fi schimbătoare. Pentru duminică, 7 aprilie, meteorologii anunță vreme bună

Meteorologii au vești bune! Vremea duminică, 7 aprilie va fi caldă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor fi mai ridicate decât până acum. Precipitațiile vor lipsi, iar vântul nu-și va face simțită prezența. Așadar în ultima zi de weekend se vor înregistra creșteri de temperatură. Vremea este potrivită pentru plimbări prin parc sau alte activităti în aer liber.

Vremea 7 aprilie 2019 în zona noastră

Vremea 7 aprilie 2019. Se va mai încălzi, dar este posibil să plouă. Cerul va avea înnorãri şi, mai ales în a doua parte a intervalului, va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade Celsius, iar cea minimã va fi de 6 până la 8 grade Celsius.

Vremea 7 aprilie 2019 în țară

Vremea 7 aprilie 2019. Si în țară ne vom bucura de temperaturi crescute duminică. Vremea va fi caldã în vest şi nord-vest şi în general normalã termic în celelalte regiuni. Cerul va fi temporar noros şi va ploua local în jumãtatea de sud şi pe arii restrânse în restul ţãrii. Vântul va avea local intensificãri, mai ales în Banat, Dobrogea, Moldova şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 24 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Meteorologii au facut prognoza pentru întreaga lună

Vremea în aprilie va fi foarte capricioasă, cu variații mari de temperatură, precipitații și intensificări ale vântului.
În prima săptămână a lunii aprilie vor fi înregistrate temperaturi care vor depăși pe alocuri 20 de grade Celsius, însă vor fi și zile în care maximele nu vor trece de 15 grade. Se pare că nu putem încă să renunțăm la hainele groase.

În cea mai mare parte a țării, săptămâna viitoare va debuta cu vreme frumoasă, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Temperaturile maxime pot depăși în unele regiuni 20 de grade Celsius. Excepție face nordului Moldovei, unde luna aprilie vine cu vreme rece. Temperaturile se vor situa în jurul pragului de 10 grade Celsius.

„Vreme schimbătoare, mai caldă decât în mod normal în prima zi, luni, cu maxime între 9 grade Celsius, în nordul Moldovei și 24 de grade în Oltenia, Muntenia, Banat. Ulterior, vor scădea temperaturile și până spre sfârșitul săptămânii vor avea variații, în general între 10 și 20 de grade. În estul Transilvaniei vor fi 6 – 7 grade. Minime, în general între -5 și 5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -9, -8 grade, precipitații pe arii restrânse, trecător. Ulterior, aria precipitațiilor se va extinde iar în zonele montane, lapoviță și ninsoare, mai ales la altitudini mari. Mai multe precipitații sunt așteptate la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

În partea de sud și est a țării, trebuie să ne așteptăm la intensificări ale vântului în zilele de luni și marți.

În sud și sud-est vremea se menține frumoasă, la începutul săptămânii, cu temperaturi ridicate, cer parțial noros și intensificări ușoare ale vântului.
Zilele următoare vor aduce variații ale temperaturii aerului între 13 și 17 grade Celsius până spre sfârșitul săptămânii viitoare. Minime cuprinse între 0 – 2 grade în general, dar există posibilitatea de a se înregistra și temperaturi sub 0 grade. În prima jumătate a săptămânii vor fi temperaturi minime apropiate de 0 grade Celsius, iar spre sfârșiul săptămânii va urma spre 4-5 grade.

În zonele montane sunt așteptate ploi și chiar lapoviță și ninsoare.

„Recorduri zilnice de temperatură putem să avem și mâine și poimâine. Nu ne așteptăm să fie afectate recordurile lunare cu cele mai mari temperaturi înregistrate de când se fac măsurători în luna aprilie. Se pot înregistra recorduri zilnice atât pentru temperaturi maxime cât și minime. Asta nu înseamnă că nu avem temperaturi peste sau sub medie. Aprilie va fi o lună schimbătoare, cu temperaturi de vară care alternează cu temperaturi ceva mai coborâte. În prima zi a lunii aprilie, exceptând nordul Moldovei unde sunt temperaturi mai coborâte, apropiate de normal sau chiar sub normal, vor fi valori mai mari decât normele”, a mai spus meteorologul.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie