Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Un secol de literatură română amintit la un eveniment cultural, organizat la Oltenița de Liviu Capșa

L.S.

Nicolae Manolescu, Mihai Zamfir, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Daniel Cristea Enache le dau o întâlnire oltenițenilor, sub auspiciile evenimentului ”Un secol de literatură română 1918-2018”. Invitații poetului Liviu Capșa își propun să cucerească din nou inimile și să armonizeze spiritul oltenițenilor.

Nicolae Manolescu este critic și istoric literar român, cronicar literar și profesor universitar, membru titular al Academiei Române (din 2013). Ambasador al României la UNESCO și președintele Uniunii Scriitorilor din România (pentru al doilea mandat), Manolescu este considerat, în general, ca unul dintre cei mai importanți critici literari români din ultimele decenii.
Mihai Zamfir este un scriitor, istoric literar și critic literar român contemporan, profesor universitar la Universitatea București. Este doctor în litere, specialist în stilistică, istorie literară și literatură comparată, traducător din limba portugheză, colaborând pe linie didactică cu universități din țările de limbă portugheză.
Gabriel Chifu este poet și prozator, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, director executiv la revista „România literară“. Scrierile sale au apărut în antologii şi reviste din Anglia, Franţa, China, Italia, Serbia, Grecia, Statele Unite, Haiti, Belgia, Cehia, Israel şi altele. I-au fost traduse două volume de versuri în engleză şi maghiară.
Răzvan Voncu este critic și istoric literar, conferenţiar universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Litere, Departamentul de Studii Literare, redactor la România Literară, predă istoria literaturii române şi balcanologie.
Daniel Cristea Enache este autor, eseist, critic literar și istoric literar român contemporan. Este conferențiar universitar la Catedra de Istoria Literaturii Române a Universității din București. Este doctor în Filologie (summa cum laude) al Facultății de Litere din București.
Liviu Capșa este poet și publicist, avocat al Baroului București, membru al Uniunii Naționale a Scriitorilor din România. A câștigat numeroase premii literare și este sufletul tuturor acțiunilor de anvergură culturală din Oltenița.

Întâlnirea cu personalitățile culturii și literaturii românești va avea loc în Sala Mare a Primăriei Oltenița, joi, 11 aprilie, de la ora 11,30.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie