Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Un secol de literatură română amintit la un eveniment cultural, organizat la Oltenița de Liviu Capșa

L.S.

Nicolae Manolescu, Mihai Zamfir, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Daniel Cristea Enache le dau o întâlnire oltenițenilor, sub auspiciile evenimentului ”Un secol de literatură română 1918-2018”. Invitații poetului Liviu Capșa își propun să cucerească din nou inimile și să armonizeze spiritul oltenițenilor.

Nicolae Manolescu este critic și istoric literar român, cronicar literar și profesor universitar, membru titular al Academiei Române (din 2013). Ambasador al României la UNESCO și președintele Uniunii Scriitorilor din România (pentru al doilea mandat), Manolescu este considerat, în general, ca unul dintre cei mai importanți critici literari români din ultimele decenii.
Mihai Zamfir este un scriitor, istoric literar și critic literar român contemporan, profesor universitar la Universitatea București. Este doctor în litere, specialist în stilistică, istorie literară și literatură comparată, traducător din limba portugheză, colaborând pe linie didactică cu universități din țările de limbă portugheză.
Gabriel Chifu este poet și prozator, vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, director executiv la revista „România literară“. Scrierile sale au apărut în antologii şi reviste din Anglia, Franţa, China, Italia, Serbia, Grecia, Statele Unite, Haiti, Belgia, Cehia, Israel şi altele. I-au fost traduse două volume de versuri în engleză şi maghiară.
Răzvan Voncu este critic și istoric literar, conferenţiar universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Litere, Departamentul de Studii Literare, redactor la România Literară, predă istoria literaturii române şi balcanologie.
Daniel Cristea Enache este autor, eseist, critic literar și istoric literar român contemporan. Este conferențiar universitar la Catedra de Istoria Literaturii Române a Universității din București. Este doctor în Filologie (summa cum laude) al Facultății de Litere din București.
Liviu Capșa este poet și publicist, avocat al Baroului București, membru al Uniunii Naționale a Scriitorilor din România. A câștigat numeroase premii literare și este sufletul tuturor acțiunilor de anvergură culturală din Oltenița.

Întâlnirea cu personalitățile culturii și literaturii românești va avea loc în Sala Mare a Primăriei Oltenița, joi, 11 aprilie, de la ora 11,30.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie