Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

În școli și licee va funcționa un nou Regulament elaborat de Ministerul Educației

Noul Regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţămânul preuniversitar, elaborat de Ministerul Educaţiei arată că fiecare unitate de învăţământ trebuie să stabilească pentru elevii care-i urmează cursurile, cel puţin Liceul Balcescu
un semn distinctiv pentru creşterea siguranţei. Regulamentul prevede existenţa unei ”Comisii pentru prevenirea şi combaterea violenţei” în fiecare şcoală, care va adopta anual un ”Plan operaţional” al unităţii şcolare privind reducerea fenomenului violenţei în mediul şcolar. Aceasta va avea obligaţia de a colabora cu autorităţile administraţiei publice locale şi cu reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei pentru a creşte siguranţa în şcoală. Astfel,, în fiecare școală în parte se vor stabili condiţiile de acces pentru personal, elevi şi vizitatori.
În urma consultării Consiliului reprezentativ al părinţilor şi a Consiliului reprezentativ al elevilor, Consiliul profesoral din fiecare şcoală trebuie să stabilească pentru elevi cel puţin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniformă, eşarfă sau altele asemenea. Aceste semne vor fi comunicate Poliţiei şi Jandarmieriei.
Regulamentul şcolar prevede actele de violenţă din școli care vor pedepsite: de la violarea secretului corespondenţei (accesarea fără consimţământul persoanei a calculatorului, telefonului mobil etc.), discriminare, insulte şi ameninţări grave şi repetate şi lăsarea fără ajutor sau lăsarea fără ajutor prin omisiune de înştiinţare, la violenţe fizice.
Mai mult decât atât, introducerea unor străini în incinta şcolii, alarma falsă, incendierea şi tentativă de incendiere, introducerea armelor în spaţiul şcolar, dar şi consumul sau traficul de alcool sau stupefiante în şcoală sunt considerate atentat la securitatea unităţii şcolare, anunță Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 4 =

3 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie