Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Partidul Național Liberal la 25 de ani de la reconstrucție

Săptămâna trecută, s-au împlinit 25 de ani de la evenimentul istoric trăit de seniorii liberali în momentul în care, după dărâmarea comunismului, la începutul anului, în cea de-a 15-a zi a lunii ianuarie 1990, au putut să reînscrie Partidul Naţional Liberal în registrul partidelor politice.

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, participa la audierea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, la Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de acest minister pentru organizarea "Zilei Tineretului'", in Bucuresti„Sărbătorirea a 25 de ani de la reînscrierea PNL prinde partidul într-un punct de cotitură, care marchează o nouă etapă de evoluţie. Finalizarea celei mai mari fuziuni de partide din perioada post-decembristă şi asumarea guvernării sunt obiective îndrăzneţe, pentru care avem nevoie, mai mult decât oricând, de unitate şi de viziune. N-am nicio îndoială că le avem pe ambele şi că, în anii următori, vom consolida rolul PNL în definirea democraţiei româneşti”, a declarat cu această ocazie deputata Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL.

Este de remarcat faptul că drumul democratizării şi occidentalizării României este strâns legat de evoluţia şi parcursul PNL şi a culminat, în anul 2014, cu alegerea primului preşedinte liberal al României. Indiferent dacă în această perioadă s-a aflat la guvernare sau nu, PNL a reuşit să îşi menţină identitatea militând şi acţionând întotdeauna pentru apărarea valorilor naţionale şi a drepturilor cetăţenilor.

 „În acest sfert de veac, Partidul Naţional Liberal şi-a recăpătat identitatea şi puterea pe care le avea în perioada Raluca-Surdu-parlament1interbelică, continuându-şi rolul de actor esenţial în dezvoltarea ţării. În ciuda unor moduri retrograde de gândire care au mai supravieţuit în mod marginal şi care nu fac deloc cinste celor care le mai emit în presa locală, partidul nostru a evoluat către un partid modern, sincronizat cu vremurile şi în care decenţa se impune ca linie directoare. O dovadă a acestei modernităţi este dată şi de faptul că la conducerea PNL avem drept copreşedinte o doamnă, o tânără profesionistă care şi-a asumat obiective demne de un partid serios al scenei politice româneşti, un partid al viitorului”, a ţinut să precizeze cu acest prilej deputatul Colegiului 5 Călăraşi, Raluca Surdu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

67 + = 68

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie