Îndrăznește să crezi: un WC public nou, închis vs un WC public vechi, deschis
Odată cu formarea societății, toaletele au devenit unele dintre prioritățile oamenilor. Crearea sistemelor sanitare a pus bazele marilor oraşe şi comunităţi.
Probabil că există persoane care se întreabă ce reprezintă micuța construcție de lângă parcarea din fața Poliției Oltenița.
La ceva timp de când a fost ridicată cămăruța cu destinație de WC public, ea continuă să fie obiect de decor. Nu se folosește, deși orașul duce lipsă de toalete publice. La cine-i cheia și ce face cu ea?
În schimb, lângă fostul cinematograf Flacăra, o ridicătură pe care o avem în memorie de zeci de ani, este păzită de un angajat, fiind dechisă cu preponderență în zilele călduroase. Când este deschisă, se poate folosi cu 1 leu. Dar cine să intre acolo, un spațiu destul de dubios, care degajă uneori mirosuri nu tocmai ușor de suportat. Oltenițenii ajung la nevoie să folosească toaletele restaurantelor sau barurilor din jur.
Lipsa toaletelor publice ne-a fost semnalată de multe ori de cetățenii oltenițeni. Asta nu înseamnă că s-ar simți cineva.
Ca sugestii, în alte orașe din țară există WC-uri ecologice și mai există și fonduri europene cu care unele primării le-au achiziționat.
La Oltenița, nu avem pretenția la cabine moderne ultratehnologizate, ultracivlizate şi foarte scumpe, nu sunt de nasul nostru, dar scoateți, bre, cheia de la WC-ul de lângă poliție, oricât ar costa intrarea!