Instalații luminoase stradale defecte la Oltenița! Se va remedia deficiența până la Crăciun?
Unele instalațiile montate de sărbători pot fi agățate degeaba? Iată că se întâmplă…la Oltenița. Ce trebuia să facă cei care au montat beculețele de sărbători înainte de a se urca să le agațe? Ce verificări se fac înainte de fixare?
Uneori se întâmplă ca și unii dintre noi să găsim instalațiile de Crăciun defecte. Deși cele actuale au un alt sistem de aprindere, diferit de cel vechi, defecțiunea poate apărea după ce au stat nefolosite în cutii un an de zile. Fie că se sparg becurile, fie că se întrerup firele subțiri, luminile de Sărbătoare nu-și mai fac treaba. Asta probabil că s-a întâmplat și cu instalațiile defecte din oraș, montate pe stâlpi în anumite zone.
Zonele limitrofe au văzut și ele după ani de zile agățate de stâlpi, instalații din beculețe de sărbători, și să nu funcționeze? Uite că se poate!
Instalațiile moderne, cu leduri, nu sunt mai rezistente, dacă nu sunt de calitate. După ce au stat răsucite ghem în cutie aproape un an de zile este posibil să nu se mai aprindă. Dar cine le testează sau cine vede că nu funcționează? În final, se pare că noi. Deși au trecut mai bine de două săptămâni de la instalare, deși beculețele nu au funcționat deloc după montare, nimeni nu a sesizat acest aspect. Nici reprezentanți Enel, nici reprezentanți din primărie.
Atunci, de ce să stea aceste instalați defecte cocoțate? Ca bibelou sau ca o chestie așa… Se va convinge cine trebuie de defecțiunile arătate după acest articol?
Și dacă va afla, ce măsură va lua? Vor fi înlocuite sau nu?
Întrebări la care nu avem răspuns deocamdată. În imaginile prezentare o instalație funcționează parțial, o alta nu funcționează deloc. Cea defectă se află la intersecția străzilor C.A. Rosetti cu Nicolae Bălcescu, iar cealaltă parțial defectă este montată la intersecția Pescarilor cu Bălcescu.
Dacă mai sunt și altele defecte, cei care constată pot sesiza primăria.
Iată și câteva sfaturi oferite celor răspunzători:
La un contact întrerupt, întindeți mai bine cablul și poate aveți și voi și locuitorii din zonă, șansa ca firele ce fuseseră prea încâlcite să fi fost de vină, iar instalația să funcționeze din nou. De asemenea, verificați dacă se alimentează cu electricitate.
Dacă este o instalație în serie, în momentul în care s-a ars un bec, nu se mai aprinde niciunul, deci trebuie înlocuit.
Dacă instalația este ”în paralel”, înseamnă că unele segmente funcționează, altele rămân stinse. Detectați becul starter de la segmentul care nu funcționează. Îl puteți recunoaște după faptul că este fie mai mic, fie alb. Înlocuiți becul starter sau mai bine înlocuiți instalația.
Asta dacă nu costă autoritățile locale prea mult, comparativ cu miliardele date din buget unei echipe de fotbal retrogradate, statui de miliarde de lei vechi, case de cultură din carton, terenuri din oraș la schimb pentru alte lucruri sau terenuri vândute cam prea ieftin…
Probabil că ar fi cazul să ne mai consolăm puțin cu alte gânduri. Adică ar trebui să ne bucurăm că nu vedem ciudățenii luminoase atârnate de stâlpi, pe care să le dorim defecte, așa cum au apărut prin alte localități, de la instalații în formă de chiloți ca la Filiași, la cele cu formă de mingi de fotbal, cum am văzut prin București. Cât privește ultima variantă, nu ar fi fost exclusă alegerea ei la Oltenița, gândindu-ne la iubirea nețărmurită a unora pentru cel mai popular sport.
Dar să nu dăm idei…