Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întotdeauna simt că orice aş face, aş putea fi mai bun; cred că acesta este perfecţionismul.

Întotdeauna simt că orice aş face, aş putea fi mai bun; cred că acesta este perfecţionismul.

Vreau să mă exprim într-un mod diferit.

Este un pic derutant să fii tratat ca Madonna.

Mă consider mai mult un comic vizual decât unul fizic.

Critic filmele pe care le fac mai mult decât oricine altcineva.

În general vorbind, am tendinţa de a fi liniştit şi introspectiv.

M-am îngrijorat mereu, în legătură cu orice, mai mult decât ar fi trebuit…

Nu, nu-mi place munca în general. Nu pentru că aş fi leneş; însă munca e doar atât de stresantă şi îngrijorătoare…

Rolurile care mi-au adus cel mai mare succes comercial, în fond roluri fizice, foarte infantile, simt că le voi juca tot mai rar.

Întotdeauna l-am considerat pe Mr. Bean drept un personaj fără vârstă şi aş prefera să fie amintit mai ales ca un personaj de 30 sau 40 de ani.

Lucrurile amuzante tind să nu mi se întâmple; nu sunt un comic natural. Am nevoie să mă gândesc mult timp, înainte de a putea fi cât de cât amuzant.

Cu excepţia faptului că abilităţile fizice încep să scadă odată cu vârsta, cred că o persoană de peste 50 de ani care se comportă ca un copil poate fi patetică.

Mr. Bean se prezintă în cea mai bună formă a lui atunci când nu foloseşte cuvinte, dar eu sunt la fel ca el acasă, atât în exprimarea verbală, cât şi în cea nonverbală.

Când am plecat în această dimineaţă, mi-am spus: “ultimul lucru pe care ar trebui să-l faceţi, ar fi să vă uitaţi discursul.” Şi desigur, de îndată ce am plecat de acasă, ultimul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi uit discursul.

Rowan Atkinson

Nu se poate să nu fi auzit de Mr. Bean sau să nu îi fi văzut deja de câteva ori faimoasele filme. În spatele Rowan Atkinsonacestui rol amuzant şi ciudat se ascunde un om cu o poveste de viaţă, cu prieteni şi cu proiecte interesante. Viața lui Mr. Bean a fost mereu o poveste care a adus zâmbetul pe buzele tuturor care i-au urmărit peripețiile. Însă, personajul ar putea să înceteze să existe din dorința propriului său creator. Astfel, faimosul actor britanic Rowan Atkinson, cel care îl interpretează pe inconfundabilul Mr. Bean, a declarat în anul 2012 că se gândește să renunțe la acest personaj. Motivul invocat atunci de Atkinson a fost unul cât se poate de realist, însă vestea pe care a dat-o presei britanice i-a întristat pe mulți dintre fanii săi. “Rolurile care mi-au adus cel mai mare succes comercial, în fond roluri foarte fizice, foarte infantile, simt că le voi juca tot mai rar. În afara faptului că abilitățile fizice rowan-atkinson-as-youngîncep să scadă odată cu vârsta, cred că o persoană de peste 50 de ani care se comportă ca un copil poate fi patetică” a spus actorul cu privire la personajul Mr. Bean. Mai mult decât atât, Rowan Atkinson a declarat că se gândește foarte serios să se îndrepte spre o carieră în teatru.
Rowan Sebastian Atkinson s-a născut la 6 ianuarie 1955 în Consett, comitatul Durham, Regatul Unit. A fost ales de The Observer ca unul dintre cei mai amuzanți 50 actori din comedie britanică, și printre cei mai buni 50 de actori de comedie din toate timpurile, într-un sondaj din 2005 despre comedianți.


Atkinson a studiat inginerie electrică la Universitatea din Newcastle iar apoi la Oxford (Queen’s College), începându-și cariera de actor comic la Rowan AtkinsonEdinburgh Festival Fringe. Cel mai important hobby al său îl reprezintă automobilele. A scris pentru revista engleză Car și deține vehicule de curse.
Perioada masteratului este esentiala pentru actor, deoarece acum acesta incepe sa cocheteze cu actoria. A avut numeroase roluri mici pentru Oxford University Dramatic Society si a facut parte din trupa de teatru a faimoasei universitati.
Cu toate acestea, cariera sa actoricească a debutat și s-a dezvoltat în televiziune, odată cu serialul ,,Not the Nine O’Clock News” și apoi cu sitcomul medieval ,,The Black Adder”. Acesta din urmă a adus cu sine o mulțime de continuări, avându-i ca eroi pe urmașii personajului principal. Rowan Atkinson a apărut în producții precum: ,,The Trail Guy”, ,,The Witches”, ,,Four Weddings and a Funeral”, ,,Rat Race”, ,,Johnny English” sau ,,Love Actually”. Totodată, activitatea sa în lumea comediei continuă cu ,,The Blackadder”, ,,The Thin Blue Line” și multe serii cu Mr. Bean sau ,,Comic Relief”.


Rowan TeddyAșa a și devenit celebru: datorită personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat într-un serial TV omonim. Serialul a cuprins 14 episoade, difuzate la televiziunea britanică între anii 1990 și 1995, și a fost preluat de televiziunile din peste 200 de țări. Mr. Bean, personajul creat de el, “un copil mare într-un corp de adult“, este celebru pentru gafele sale și se exprimă cel mai adesea prin onomatopee, poartă același sacou din stofă uzată, pantaloni prea scurți și nu se poate despărți de Teddy, ursul său din pluș, care îi este și confident.Rowan Atkinson a interpretat pe marele ecran personajul Johnny English, un agent catastrofal, aflat în slujba reginei, o parodie a agentului James Bond.


Rowan Atkinson a cunoscut-o pe cea care avea să-i devinăsoție, Sunetra Sastry, la finalul anilor ’80.
La momentul respectiv, Sunetra, fiica unui indian și a unei britanice, lucra ca make-up artist pentru canalul de televiziune BBC. În autobiografia sa, “The Fry Chronicles“, colegul lui Atkinson din serialul “Blackadder“, Stephen Fry, a mărturisit că, deși era gay, s-a gândit să o invite în oraș pe frumoasa Sunetra, potrivit perfecte.ro.


Rowan s-a îndrăgostit însă în același timp de ea și l-a rugat pe Fry să facă schimb de make-up artiști,

Rowan, Lily, Sunetra Atkinson

Rowan, Sunetra și fiica Lily Atkinson

astfel încât să o poată invita el la o întâlnire. Și se pare că comedianul a reușit să o cucerească pe tânără, deoarece în 1990 cei doi s-au căsătorit în somptuosul restaurant The Russian Tea Room din New York. Stephan Fry i-a fost cavaler de onoare. Rowan și Sunetra au împreună doi copii, dintre care o superbă fiică de 18 ani, pe nume Lily. La fel de talentată ca Rowan, adolescenta pare să aibă la rândul ei un viitor în cinematografie, întrucât a apărut deja în două filme: unul alături de tatăl ei, “Mr.Bean’s Holiday” și unul pe cont propriu, “Tooth“.Actorul Rowan Atkinson și soția sa, frumoasa Sunetra Sastry, sunt

Rowan Atkinson Louise Ford

Rowan Atkinson, Louise Ford

despărțiți de o perioadă de timp, însă starul nu vrea să comenteze subiectul. Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, cei doi nu au mai fost văzuți împreună în public din 2012. „S-au despărțit. El are deja o nouă iubită, mult mai tânără”, a declarat un prieten apropiat al lui Mr. Bean.
Actorul de 60 de ani este foarte atent cu iubita lui mai tânără cu 28 de ani, iar fericirea se vede pe chipurile lor de fiecare dată când își fac apariția în fața fanilor.
Rowan Atkinson a jucat alături de Louise Ford, în 2013, în piesa de teatru “Quartermaine’s Terms“, de Simon Gray, într-o montare realizată la West End Theatre din Londra.

Opt lucruri interesante despre actorul Rowan Atkinson:

 1. Vocea lui poate fi auzită în “Lion King”, în rolul lui Zazu, voce care se regăseşte şi în cântecul “I Just Can’t Wait To Be King!”.
 2. Caracterul lui Mr. Bean s-a conturat când Rowan Atkinson trebuia să obţină diploma de master la rowan-atkinson__Oxford şi i s-a cerut să schiţeze o piesă de teatru. Ideea i-a venit când exersa în faţa oglinzii şi se juca cu expresiile sale faciale ciudate.
 3. Actorul este foarte discret în ceea ce priveşte viaţa lui personală şi nu dă prea multe interviuri. Acest lucru se întâmplă şi din cauza faptului că suferă de bâlbâială/ balbism de mai mulţi ani. El are uneori probleme în pronunţarea cuvintelor care încep cu litera B şi care sunt urmate imediat de o vocală.
 4. Înainte de a se opri la numele Mr. Bean, el a trecut printr-o serie de nume diferite cum ar fi Mr. White şi Mr. Cauliflower.
 5. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a numit în 2013 Comandor al Ordinului Imperiului Britanic pentru excelenţa în activitate.
 6. A fost unul dintre norocoşii invitaţi de la nunta prințului Charles și Camilla Parker-Bowles.mr-bean-the-queen
 7. Rowan Atkinson este pasionat de maşinile sport şi le colecţionează pentru distracţie. La fel ca Mr. Bean, el îşi tratează maşinile ca pe prietenii săi. Colectia sa are, incontestabil, capacitatea de a speria cunoscătorii. Câteva exemple: un Aston Martin V8 Zagato, un Morgan Aero Max și, nici mai mult nici mai puțin, un McLaren F1.
 8. Mr. Bean a fost difuzat în peste 200 de țări şi a avut doar 14 episoade, însă datorită popularităţii personajului au luat naştere filme, animaţii, jocuri video şi cărţi.
De-a lungul anilor, actorul Rowan Atkinson, cunoscut în întreaga lume ca Mr. Bean, a jucat numeroase roluri în care a interpretat preoți și vicari. Dar actorul nu îi are deloc la suflet pe clerici, pe care îi acuză de înfumurare, aroganță și egoism.
El a recunoscut  într-un interviu pentru The Times Magazine că nu îi e deloc drag de clerici și că a purtatKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA haina preoțească în filme din cu totul alte motive decât afecțiunea pentru această tagmă. “Înainte credeam că rolurile satirice pe care le jucam, schițele pe care le făceam erau doar exagerări despre oameni care în realitate erau bine intenționați. Acum mi-am dat seama că greșeam. Clericii pe care i-am întâlnit până acum, mai ales cei din Biserica Anglicană, sunt foarte îngâmfați și aroganți și se cred buricul pământului”, susține actorul, care a fost născut și crescut în religia anglicană.
Unul din cele mai cunoscute roluri ale sale ca vicar este cel al părintelui Gerald în filmul din 1994 “Patru nunți și o înmormântare”, în regia lui Richard Curtis. “Cred că tot noroiul pe care l-am aruncat eu și Richard Curtis în tagma preoțească prin filme a fost pe deplin meritat”, spune el.
Poziția lui Mr. Bean vine la scurt timp după ce Biserica Anglicană a lansat un program prin care încearcă să îi convingă pe englezi să meargă duminica la biserică, așa cum făceau acum zeci de ani.
În ciuda faptului că Biserica Anglicană numără peste 25 de milioane de membri, botezați în această religie , doar 1 milion dintre ei merg în mod regulat la slujbe la biserică.
seria-blackadderRowan Atkinson a apărut în The Tall Guy; The Witches; Hot Shots-Part Deux; Four Weddings And A Funeral; The Lion King (vocea lui Zazu); Bean-The Ultimate Disaster Movie; Maybe Baby; Blackadder Back and Forth; Rat Race; Scooby Doo; Johnny English; Love Actually.


Memorabilele lui comedii pentru televiziune includ în afara episoadelor renumite cu Mr. Bean câteva seriale Blackadder, The Thin Blue Line și inepuizabila sa activitate pentru Comic Relief.

Surse:
digi-film.ro
ziaruldeiasi.ro
protv.ro
dailymail.co.uk
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =

+ 9 = 11

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie