Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii pentru administrația locală : De ce nu mai funcționează ca altădată iluminatul din Bd. Mărășești

Pe Bd. Mărășești luminile stâlpilor amplasați pe marginea bordurii funcționează la parametrii minimi, multe din becurile înlocuite de actuala administrație fiind atât de performante că luminează mai mult în imaginația trecătorilor, iluminatul ce se profilează serile la apartamentele din apropiere fiind mai puternic decât becurile stâlpilor.

Astfel, una din persoanele care locuiește în zona Mărășești ne-a întrebat de ce nu mai sunt luminile de altădată și ce se întâmplă de atâta vreme în zonă.Ghici
Informațiile noastre neoficiale arată pe Mărășești și 1 Decembrie, proiectul realizat în timpul mandatului primarului Costinel Milescu și viceprimarului Florian Cercel, a fost finalizat așa cum ar trebui să se respecte o comunitate, municipalitatea gândind la acea dată mai degrabă occidental decât balcanic, astfel încât stâlpilor le-au fost atașate lămpi cu vapori de sodiu. Potrivit manualelor de specialitate acestea sunt cele mai eficiente și de randament surse de lumină artificială, superioare calitativ, cu mare eficacitate, economice. Dacă ne amintim, iluminatul în acele zone a fost inaugurat cu ocazia Zilei Naționale a României la 1 decembrie 2011.
Primarul Petre Țone și viceprimarul Mihai Manciu au ajuns la concluzii abracadabrante cu privire la aceste lămpi, astfel că ele au fost înlocuite după doi ani cu becuri prin firmele a doi consilieri locali, apropiați primarului Țone.
IluminatulÎntrebarea femeii -destul de intrigată și în același timp neinformată- pentru actuala administrație oltenițeană este de ce nu mai funcționează iluminatul ca altădată, iar noi ne permitem să-i întrebăm pe cei doi ce au făcut cu lămpile cu vapori de sodiu care erau în stare bună de funcționare și de ce le-au schimbat, care este motivul real pentru care s-au făcut aceste schimbări defectuoase, fiindca vorbele aruncate de-a valma pentru a ascunde realitatea le cunoaștem.
În mod normal și din punct de vedere legal orice se înlocuiește de pe domeniul public și încă este funcțional trebuie lăsat  în primărie, în acest caz acele lămpi. Nu vrem să credem că s-a făcut vreun business sau un schimb cu alte primării ori firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 − = 19

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie