Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Învaţă ceea ce ştie magicianul şi nu ţi se va mai părea magie.

Învaţă ceea ce ştie magicianul şi nu ţi se va mai părea magie.

Pentru a putea începe să înveţi orice, trebuie să laşi la o parte siguranţa pe care ţi-o dă ignoranţa.

Singurele lucruri care contează cu adevărat la sfârşitul sejurului tău pe acest pământ, sunt: Cât de frumos ai iubit? Care a fost calitatea iubirii tale?

Luptă pentru aspiraţiile tale şi le vei atinge.

Caută neîncetat să rămâi liber. Inima ta poate iubi tot ce doreşte. Viaţa nu are nicio valoare închisă între limite. Te desăvârşeşti mereu. În fiecare răsărit de soare se naşte ceva frumos. Călătoria aceasta nu are sfârşit.

Ceea ce te inspiră, te şi ghidează şi te şi apară.

Nimeni nu te obligă să înveţi. Ai să înveţi când ai să vrei chiar tu.

Continuă să eviţi problemele, şi nu vei fi niciodată cel care le-a depăşit.

Împărtăşindu-ţi iubirea, vei fi purtat către o viaţă magică, a fericirii interioare, pe care alţii, neîmpărtăşind-o cu tine, nu o pot cunoaşte.

Tu eşti cel care a cerut să fie lăsat aici, pe acest pământ, astfel încât să poţi face ceva remarcabil, ceva care contează pentru tine, pe care nu ai fi putut să-l faci nicăieri altundeva şi nici altcândva.

Vei preda cel mai bine ceea ce ai cea mai mare nevoie să înveţi.

Ne mângâiam în cel mai frumos fel: la întâmplare…

Garanţie pentru o viaţă grea şi fericită: află ce iubeşti să faci mai mult pe acest pământ; fă-l indiferent de ce îţi stă în cale; dăruieşte ceea ce ai câştigat în urma acestei iubiri, acelora care se arată interesaţi.

Ia aminte la ce îţi spune viaţa. Ea îţi arată tot ce trebuie să ştii despre ceea ce poţi să devii.

Cele mai rele minciuni sunt cele pe care ni le spunem nouă. Trăim în negarea a ceea ce facem, şi chiar a ceea ce gândim. Ne este teamă că nu vom găsi iubirea, iar atunci când o aflăm ne este teamă să nu o pierdem. Ne este teamă că dacă nu vom avea parte de iubire, vom fi nefericiţi.

O viaţă creativă şi plină de iubire pentru ceva, orice, este o viaţă sănătoasă. Când faci ceea ce te face fericit, ai parte de vindecare şi siguranţă.

Iadul este un loc, un timp, o stare a conştiinţei, în care nu este nici un fel de dragoste.

Dacă darurile îţi sunt mici, recompensa îţi va fi pe măsură. Dacă dăruieşti universuri întregi, recompensa îţi va fi imensă.

Sufletul pereche este acela care te face să simţi că trăieşti.

Unii spun să înduri, unii spun să slujeşti, unii să te detaşezi. Dar cine îţi spune să găseşti ceea ce este cu adevărat bine pentru tine?

Cel mai mult ai de învăţat când joci împotriva cuiva care te poate învinge.

Dacă fericirea ta depinde de ceva ce face altcineva, atunci chiar ai o problemă.

Devenim puternici în momentul în care hotărâm să nu ne mai temem.

Eşti întotdeauna liber să te răzgândeşti şi să alegi un alt viitor şi un alt trecut.

Nu este nevoie să te lupţi ca să trăieşti potrivit dorinţelor tale. Trăieşte cum vrei şi plăteşte preţul necesar.

Orice rău ar fi să-i faci altcuiva, fă-ţi-l întâi ţie însuţi.

Pentru a trăi liber şi fericit, trebuie să-ţi sacrifici plictiseala. Nu este întotdeauna un sacrificiu uşor.

Richard Bach

Pretinde că este descendent direct al lui Johann Sebastian Bach. Este cunoscut ca autor al romanelor: Richard-BachPescărușul Jonathan Livingston, Iluzii – Aventurile unui Mesia reticent și altele. Cărțile sale adoptă filozofia că limitele noastre fizice și moartea sunt doar aparențe. Îndrăgește avioanele de la vârsta de 17 ani.
Richard David Bach s-a născut pe 23 iunie 1936, Oak Park, Illinois, SUA. După studiile la Long Beach State College, se înrolează în marina Statelor Unite, apoi este pilot al Gărzii Naţionale din New Jersey. În 1970, Richard Bach publică o parabolă ce avea să devină unul dintre cele mai mari best-elleruri ale secolului XX, Pescăruşul Jonathan Livingston (Jonathan Livingston Seagull). Succesul acesteia este fulgerător (comparabil, în ciuda diferenţei de dimensiune între cele două cărţi, cu al romanului Pe aripile vântului), milioane de fani o consideră o revelaţie, iar Paramount Pictures o ecranizează în 1973. Richard Bach publică numeroase alte lucrări în anii ce urmează – A Gift of Wings (1974), Illusions: The Adventures of a Reluctant Messiah (1977), There’s No Such Place as Far Away (1979), Running From Safety: An Adventure of the Spirit (1995), Out of my Mind: The Discovery of the Saunders-Vixen (1999), The Ferret Chronicles (2002), Illusions II: The Adventures of a Reluctant Student (2014) etc. – fără a da însă uitării prima lui pasiune: zborul.
In Avion”În 1970, piaţa americană de carte cunoaşte succesul fulgerător al unei cărţulii, care, în scurt timp, ajunge la tiraje de peste un milion de exemplare. Fenomenul se propagă repede în întreaga lume. Autorul nu e nici unul dintre scriitorii americani consacraţi, ci un aviator pe nume Richard Bach. Un original. Trebuie să părăsească Garda Aeriană a statului Iowa pentru simplul motiv că nu e dispus să-şi scurteze mustaţa, e pasionat de acrobaţiile aeriene (“avionul simbolizează libertatea, bucuria, capacitatea de a înţelege”) şi de figura unui pilot de curse din anii ’30, John Livingston, care avea să-i sugereze numele personajului-pescăruş. Şi încă un amanunt: e stră-stră-stră… nepotul compozitorului Johann Sebastian Bach. De la muzica la zbor – un pas făcut de familia Bach în 250 de ani”, informează site-ul editurii Humanitas, care a publicat cartea “Pescăruşul Jonathan Livingston” în 2003 şi în 2008.


“Pescăruşul Jonathan Livingston” este, după “Micul Prinţ”, cea mai citită parabolă modernă. Nu, nu e important că povestea vorbeşte despre ordine şi dezordine, despre conformism şi disidenţă, despre cârdul care cârâie şi solitarul care tace şi zboară. Nici relaţia maestru-discipol nu este cel mai important lucru în această istorie şi nici exemplara lecţie de libertate pe care o primim. Important eRichard_Bachste însă felul în care răspunde pescăruşul Jonathan la nedumerirea tânărului său prieten: Nu înţeleg cum poţi iubi un cârd de păsări care tocmai au încercat să te ucidă.
Volumul a fost adaptat pentru marele ecran în 1973, în regia lui Hall Bartlett, fiind nominalizat la două premii Oscar.
O povestire despre aspiraţia omului spre autodepăşire, de a trece dincolo de limitele unanim acceptate. Scriitorul american Richard Bach vine cu o viziune interesantă asupra vieţii, a morţii, aşa cum ilustrul său înaintaş, Johan Sebastian Bach  a avut-o în domeniul muzicii. Autorul  ne spune o poveste cu pescăruşi, dar tot timpul te trimite cu gândul la om, la dorinţele sale de a cunoaşte ceea ce se vede, dar şi ceea ce nu se vede…Pescăruşii din această carte au  nume şi prenume. O carte care se adresează „Adevăratului Pescăruş Jonathan care trăieşte în noi toţi.”
Povestea începe frumos, cu momentele dimineţii când omul şi natura sunt parcă şi mai mult legaţi unul de celălalt:„La o milă de ţăm, o barcă de pescari legase prietenie cu apa, iar chemarea pentru micul dejun scânteiase în aer până când apărură o mie de pescăruşi care încercau, zvâcnind şi zbătându-se, să obţină câteva firimituri de hrană.”
Printre pescăruşi, era unul care se interesa prea puţin de hrană . El avea alt ideal…„Dar departe şi singur, străin de orice barcă şi ţărm, Pescăruşul Jonathan Livingston exersa. […] Pentru cei mai mulţi pescăruşi, nu zborul contează, ci hrana. Dar pentru acest pescăruş, zborul era totul, nu hrana. Mai Richard_Bach_mult decât orice pe lume, Pescăruşului Jonathan Livingston ii plăcea să zboare.”
Sigur că şi în lumea pescăruşilor există un conflict între generaţii…Mama îi spune: „De ce nu mănânci, fiule, ai ajuns numai pene şi os!”
Eroul nostru exersa toată ziua zborul.
Dacă în loc de „pescăruş” am scrie „om” şi în loc de „aripă” am scrie ceva specific din anatomia umană, am obţine aceeaşi definiţie, dar  pentru om.

Surse:
gandul.info
sighet-online.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 70 = 76

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie