Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Jocurile Olimpice PyeongChang 2018: Dansul pe Gheață a adus aur pentru Canada, argint pentru Franța și bronz pentru SUA

Canadienii Tessa Virtue și Scott Moir (foto) au cucerit medalia de aur la proba de dans pe gheață, patinaj artistic, din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă, ediția 2018, PyeongChang. Pentru canadieni este al doilea titlu olimpic, după cel obținut în urmă cu opt ani la Vancouver.

Photo Maddie Meyer/Getty Images

Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron, bunii lor prieteni şi parteneri de antrenament, au primit medalia de argint (205,28 puncte). Bronzul a fost câștigat de frații americani, Maia și Alex Shibutani (192,59 puncte).

După un program scurt excepțional, notat de arbitri pe măsură, reprezentanții Canadei s-au poziționat pe locul doi la programul liber. Avansul de după prima parte a concursului le-a adus aurul olimpic. Spectatorii și iubitorii artei pe gheață au putut observa sincronizarea perfectă dintre cei doi. Roxanne din filmul „Moulin Rouge” a fost melodia inspirată pe care au dansat canadienii, extrem de interesantă, dar și potrivită acestui cuplu:

Francezii Papadakis și Cizeron au patinat pe Sonata “Clar de lună” de L. V. Bethonven. Complexitatea coregrafiei și stilul artistic plin de grație le-au adus 123,35 puncte, nou record mondial pentru un program liber. Gabriella Papadakis a trecut printr-un un moment neconfortabil în timpul programului scurt. Rochia franțuzoaicei a cedat și s-a desprins, astfel că patinatoarea a ajuns cu un sân la vedere în fața fotografilor.

După programul care i-a plasat pe locul 2 provizoriu, franțuzoaica avea ochii în lacrimi. Daily Mail descrie situația de după acest moment: ”Mi-a distras atenția. E cam cel mai negru coșmar care mi se putea întâmpla la Jocurile Olimpice. Mi-am spus că nu am de ales, trebuie să continui și asta am făcut. Cred că putem fi mândri de noi că am realizat acestă evoluție bună în ciuda a ceea ce s-a întâmplat.”, a comentat Gabriella. Din cauza momentului jenant, perechea a pierdut puncte la prezentare și a terminat pe locul 2, la aproape 2 puncte în spatele canadienilor Tessa Virtue şi Scott Moir. Guillaume Cizeron a spus că este frustrant că au pierdut puncte din cauza a ceva ce nu puteau controla: ”E doar un costum, e ceva stupid, sunt dezamăgit un pic.”


Marie-France Dubreuil a declarat ca nu stie nici o alta femeie care ar fi putut incheia evolutia asa cum a facut-o Gabriella, dupa incidentul avut cu rochia care i s-a desprins in programul scurt. “Ea are nervi de otel. Partea buna este ca nu s-a intamplat la programul liber unde sunt multe ridicari ample… A afectat performanta lor, desigur, pentru ca in loc sa danseze si sa fie complet in moment, ei incercau sa tina rochia. Asa ca nu a fost aceeasi libertate de miscare pe care ar fi avut-o in mod normal. “

Foto Fb Arta pe Gheață

Gabriella Papadakis, în vârstă de 22 de ani, și partenerul ei Guillaume Cizeron, 23 de ani, au fost unii dintre favoriții pentru medalia de aur, dans pe gheață, JO 2018 de la PyeongChang:

Maia și Alex Shibutani consideră că cea mai mare realizare a lor de până acum nu este faptul că au câștigat o medalie de bronz la dansul pe gheață, ci că au putut ajunge la asta. Au existat discuții pe marginea prestației lor, notează www.si.com. Ei sunt frați iar la un eveniment ca acesta, unde tensiunea romantică este necesară, nu pot fi ca celelalte perechi și atunci se cunoaște la punctajul de pe tabloul de bord.

Comitetul Olimpic al Statelor Unite (USOC) a lansat anul trecut un program de îndrumare pentru tinerii din Republica Coreea. Mentorii au fost Maia și Alex Shibutani. Aceștia au interacționat cu tinerii elevii atât pe cale virtuală cât și în cadrul unor întâlniri personale pe care le-au avut în lunile dinaintea Jocurilor Olimpice. Fraților Shibutani li s-au repetat ani de zile că acest grad de rudenie îi va costa mereu, arbitrii dansului pe gheață fiind deseori aprigi judecători care favorizează chimia romantică asupra geneticii comune. Alex a declarat înainte de competiție că programul lor scurt de la JO va fi “cel mai puternic dans pe gheață al sezonului, că ar trebui să obțină multe puncte”. Așadar, în noaptea care a decis câștigătorii, s-a văzut cum Alex și Maia Shibutani au fost recompensați pentru credința lor:

Clasamentul final al probei de dans perechi pe gheaţă:
1. Tessa Virtue/Scott Moir (Canada) 206,07 puncte (83,67 + 122,40)
2. Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron (Franţa) 205,28 (81,93 + 123,35)
3. Maia Shibutani/Alex Shibutani (SUA) 192,59 (77,73 + 114,86)
4. Madison Hubbell/Zachary Donohue (SUA) 187,69 (77,75 + 109,94)
5. Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev (Sportivii olimpici din Rusia) 186,92 (75,47 + 111,45)

Prin acest nou titlu, Tessa Virtue (28 ani) şi Scott Moir (30 ani) îşi completează un palmares deja excepţional, în care figurează patru medalii cucerite la Jocurile Olimpice, trei de aur – una la Vancouver, în 2010, şi două la PyeongChang, (unde au câştigat săptămâna trecută şi titlul pe echipe), precum şi una de argint, obţinută la JO 2014 de la Soci. Aceste rezultate îi aduc la egalitate cu patinatorul suedez din anii’ 20-30 Gillis Grafstrom și cu patinatorul rus Evgheni Plushenko.


Tessa Virtue și Scott Moir se numără printre cei mai titrați patinatori din lume. Cei doi dansează împreună de 21 de ani. Povestea lor de pe gheață, care a început în 1997, pe când erau doar niște copii, a avut parte de un final perfect. În pași de tango și de aur :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 6 =

77 + = 86

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie