Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

La Oltenița au început competițiile sportive : Crosul Mărțișorului a dat startul

Pe platoul intrării principale în Parcul Central Oltenița, a avut loc vineri, 13 martie, Crosul Mărțișorului.

Elevii și-au păstrat condiția fizică, cu atât mai mult cu cât există o abordare a mișcării și la orele de sport. De la ora 10.00 elevi ai tuturor categoriilor de vârstă au participat la un cros mai mult al primăverii, fiindcă soarele le-a stat în cale pe tot parcursul competiției.

Crosul Martisorului (12)

Crosul s-a desfãșurat sub coordonarea, îndrumarea și supravegherea profesoarei de sport, președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți Călărași, Cristiana Drăgan. Au participat elevi, pe grupe de fete și băieți, ai școlilor Spiru Haret, Prof. Lucian Pavel, A.D. Ghica, Dr. Constantin Deculescu din Oltenița, apoi Școlile din Budești, Ulmeni și Liceele Basarab și Bălcescu Oltenița.


Anul acesta s-a desfășurat a IV-a ediție a Crosului, fiind în același timp și prima acțiune sportivă din calendarul propus de Cristiana Drăgan pentru Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași pe anul 2015.


În cadrul aceleiași acțiuni, la Frumușani s-a desfășurat o altă competiție dar de fotbal, la care s-au înscris șase echipe: Frumușani, Budești, Aprozi, Nana, Șoldanu, Curcani. Acțiunea de la Frumușani s-a desfășurat sub coordonarea vicepreședintelui AJSpT, Sandu Botea.

Premiile competiției au fost oferite de Federația Română Sportul pentru Toți și a constat în diplome și tricouri. ”Ca să ai rezultate bune şi chiar foarte bune îţi trebuie multă muncă şi răbdare. Întrucât foarte mulţi copii sunt amotrici, adinamici sau obezi, ar trebui lucrat chiar foarte mult analitic găsind mijloace atractive. De aceea organizez astfel de activități, cu atât mai mult cu cât nu mai există o atenție dedicată activităților sportive. Trebuie ca noi, profesorii, să le oferim elevilor în permanență șanse, posibilități de a se evidenția, de a înțelege importanța mișcării, de a aprecia sportul, educația fizică la justa valoare. Relaţia trebuie să se bazeze pe spiritul de colaborare în care profesorul să aibă rolul conducător al activităţii. Elevii trebuie convinşi, din aproape în aproape, ca această activitate să se poată desfăşura în siguranţă numai cu o foarte bună organizare şi disciplină a exersării. Sunt convins că se poate face cu puţin efort. Nu mă pot plânge în privința elevilor, fiindcă de fiecare dată au răspuns cu fermitate, bineînțeles că un rol important l-au avut și profesorii lor îndrumători.”declară pentru oltenitainfo profesoara Cristiana Drăgan.

Crosul Martisorului (24)

Aceasta ne mai spune că pregătește în jur de 15 competiții cu ocazia Zilelor Orașului Oltenița. Ea mulțumește participanților, Jandarmeriei și asistentei medicale. În același timp oferă și câteva sfaturi profesorilor. ”Le-aş sugera să ştie cât mai multe despre abilitățile, dorințele, aptitudinile și posibilităţile copiilor cu care lucrează. Apoi vor putea să construiască cu grijă, pe viitor orice modalitate şi strategie de acţionare” mai spune Cristiana Drăgan.
La Crosul Mărțișorului din Parcul Central Oltenița, alături de copii, au fost profesorii lor : Niculae Eftene, Mihai Secătureanu, Adrian Cristea, Cristian Năstase, Dumitru Văcăruș, Cristian Cătălui, Dan Mustățea.

Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

44 − 36 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie