Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

La Oltenița au început competițiile sportive : Crosul Mărțișorului a dat startul

Pe platoul intrării principale în Parcul Central Oltenița, a avut loc vineri, 13 martie, Crosul Mărțișorului.

Elevii și-au păstrat condiția fizică, cu atât mai mult cu cât există o abordare a mișcării și la orele de sport. De la ora 10.00 elevi ai tuturor categoriilor de vârstă au participat la un cros mai mult al primăverii, fiindcă soarele le-a stat în cale pe tot parcursul competiției.

Crosul Martisorului (12)

Crosul s-a desfãșurat sub coordonarea, îndrumarea și supravegherea profesoarei de sport, președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți Călărași, Cristiana Drăgan. Au participat elevi, pe grupe de fete și băieți, ai școlilor Spiru Haret, Prof. Lucian Pavel, A.D. Ghica, Dr. Constantin Deculescu din Oltenița, apoi Școlile din Budești, Ulmeni și Liceele Basarab și Bălcescu Oltenița.


Anul acesta s-a desfășurat a IV-a ediție a Crosului, fiind în același timp și prima acțiune sportivă din calendarul propus de Cristiana Drăgan pentru Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași pe anul 2015.


În cadrul aceleiași acțiuni, la Frumușani s-a desfășurat o altă competiție dar de fotbal, la care s-au înscris șase echipe: Frumușani, Budești, Aprozi, Nana, Șoldanu, Curcani. Acțiunea de la Frumușani s-a desfășurat sub coordonarea vicepreședintelui AJSpT, Sandu Botea.

Premiile competiției au fost oferite de Federația Română Sportul pentru Toți și a constat în diplome și tricouri. ”Ca să ai rezultate bune şi chiar foarte bune îţi trebuie multă muncă şi răbdare. Întrucât foarte mulţi copii sunt amotrici, adinamici sau obezi, ar trebui lucrat chiar foarte mult analitic găsind mijloace atractive. De aceea organizez astfel de activități, cu atât mai mult cu cât nu mai există o atenție dedicată activităților sportive. Trebuie ca noi, profesorii, să le oferim elevilor în permanență șanse, posibilități de a se evidenția, de a înțelege importanța mișcării, de a aprecia sportul, educația fizică la justa valoare. Relaţia trebuie să se bazeze pe spiritul de colaborare în care profesorul să aibă rolul conducător al activităţii. Elevii trebuie convinşi, din aproape în aproape, ca această activitate să se poată desfăşura în siguranţă numai cu o foarte bună organizare şi disciplină a exersării. Sunt convins că se poate face cu puţin efort. Nu mă pot plânge în privința elevilor, fiindcă de fiecare dată au răspuns cu fermitate, bineînțeles că un rol important l-au avut și profesorii lor îndrumători.”declară pentru oltenitainfo profesoara Cristiana Drăgan.

Crosul Martisorului (24)

Aceasta ne mai spune că pregătește în jur de 15 competiții cu ocazia Zilelor Orașului Oltenița. Ea mulțumește participanților, Jandarmeriei și asistentei medicale. În același timp oferă și câteva sfaturi profesorilor. ”Le-aş sugera să ştie cât mai multe despre abilitățile, dorințele, aptitudinile și posibilităţile copiilor cu care lucrează. Apoi vor putea să construiască cu grijă, pe viitor orice modalitate şi strategie de acţionare” mai spune Cristiana Drăgan.
La Crosul Mărțișorului din Parcul Central Oltenița, alături de copii, au fost profesorii lor : Niculae Eftene, Mihai Secătureanu, Adrian Cristea, Cristian Năstase, Dumitru Văcăruș, Cristian Cătălui, Dan Mustățea.

Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + twenty =

20 − 19 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie