Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

La Oltenița Crosul Învățământului de Ziua Mondială a Educației

Ziua Educatiei_Școlile și inspectoratele școlare vor sărbători, în data de 5 octombrie 2015, Ziua Internațională a Educației, prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, potrivit unui ordin al ministrului Educației. Fiecare şcoală poate alege ce face de Ziua Educaţiei, inspectoratul a lăsat la latitudinea unităţilor de învăţământ acest lucru.

Cu ocazia acestei zile, Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași organizează o acțiune sportivă. Astfel, toți profesorii, personalul nedidactic și cel auxiliar ale instituțiilor de învățământ din Oltenița sunt invitați luni, 5 octombrie, la Stadionul Municipal, pentru a participa la Crosul Învățământului, începând cu ora 16,00.
Potrivit președintelui Asociației, prof. Cristiana Drăgan, premiile vor fi cupe și diplome oferite de organizația călărășeană.

Structura anului şcolar 2015-2016 prevede ca, pe 5 octombrie (Ziua Mondială a Educaţiei) şi pe 5 iunie (Ziua Învăţătorului), unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare să desfăşoare manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar.
Ziua Internațională a Educației este celebrată anual pe 5 octombrie, începând cu anul 1994 în întreaga lume, pentru a aminti de importanța rolului educației. Este, de asemenea, un moment de reiterare a semnării în 1966 a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului.

Recomandările UNESCO/ILO din 1996 au stabilit drepturile și responsabilitățile profesorilor și standardele internaționale pentru educația continuă, integrarea în câmpul muncii, condițiile de predare și învățare. Aceste recomandări, valabile și în prezent, mai conțin și sfaturi practice pentru profesori pentru a crește nivelul calității educației. Sunt stabilite standardele legate de profesionalism, cooperare între instituții, educația continuă a cadrelor didactice, libertate profesională, responsabilități, codul de etică al profesiei, drepturi, numărul orelor de muncă, remunerație etc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 14 =

38 − = 37

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie