Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

La Oltenița Crosul Învățământului de Ziua Mondială a Educației

Ziua Educatiei_Școlile și inspectoratele școlare vor sărbători, în data de 5 octombrie 2015, Ziua Internațională a Educației, prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, potrivit unui ordin al ministrului Educației. Fiecare şcoală poate alege ce face de Ziua Educaţiei, inspectoratul a lăsat la latitudinea unităţilor de învăţământ acest lucru.

Cu ocazia acestei zile, Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași organizează o acțiune sportivă. Astfel, toți profesorii, personalul nedidactic și cel auxiliar ale instituțiilor de învățământ din Oltenița sunt invitați luni, 5 octombrie, la Stadionul Municipal, pentru a participa la Crosul Învățământului, începând cu ora 16,00.
Potrivit președintelui Asociației, prof. Cristiana Drăgan, premiile vor fi cupe și diplome oferite de organizația călărășeană.

Structura anului şcolar 2015-2016 prevede ca, pe 5 octombrie (Ziua Mondială a Educaţiei) şi pe 5 iunie (Ziua Învăţătorului), unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare să desfăşoare manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar.
Ziua Internațională a Educației este celebrată anual pe 5 octombrie, începând cu anul 1994 în întreaga lume, pentru a aminti de importanța rolului educației. Este, de asemenea, un moment de reiterare a semnării în 1966 a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului.

Recomandările UNESCO/ILO din 1996 au stabilit drepturile și responsabilitățile profesorilor și standardele internaționale pentru educația continuă, integrarea în câmpul muncii, condițiile de predare și învățare. Aceste recomandări, valabile și în prezent, mai conțin și sfaturi practice pentru profesori pentru a crește nivelul calității educației. Sunt stabilite standardele legate de profesionalism, cooperare între instituții, educația continuă a cadrelor didactice, libertate profesională, responsabilități, codul de etică al profesiei, drepturi, numărul orelor de muncă, remunerație etc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 9 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie