Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Legenda cinematografiei italiene, actrița Gina Lollobrigida a murit

Gina Lollobrigida, una dintre cele mai cunoscute și iubite actrițe din Italia, a încetat din viață la vârsta de 95 de ani.

Actriţa Gina Lollobrigida s-a născut la 4 iulie 1927 la Subiaco, Italia. Tânăra Gina a făcut modeling şi apoi a continuat să participe cu succes la mai multe concursuri de frumuseţe. În 1947, a participat la un concurs de frumuseţe pentru Miss Italia, dar a câştigat doar locul trei.

După ce a apărut în numeroase filme în Italia, s-a zvonit că, în 1947, magnatul de film Howard Hughes a ajutat-o să ajungă la Hollywood; totuşi, acest lucru nu a dus la rămânerea ei în America, aceasta revenind în Italia. Filmul ei de la Hollywood, “Beat the Devil” (1953), regizat de John Huston, avea să apară şase ani mai târziu.

Revenită în Italia, în 1949, Gina s-a căsătorit cu Milko Skofic, un medic sloven alături de care a avut un fiu, Milko Skofic Jr. Au fost căsătoriţi timp de 22 de ani, până în 1971. Pe măsură ce rolurile sale de film şi popularitatea naţională au crescut, Gina a fost etichetată “Cea mai frumoasă femeie din lume”, după filmul “La donna piů bella del mondo (Lina Cavalieri)” (1955). Gina a fost supranumită “La Lollo”, deoarece întruchipa prototipul frumuseţii italiene, potrivit imdb.com.

Filmul “Come September” (1961), cu Rock Hudson în rol principal, a câştigat Globul de Aur pentru Most Promising Newcomer – Male (Cel mai promiţător nou venit – bărbat). În anii 1970, Gina a fost văzută doar în câteva filme, întrucât a luat o pauză de la actorie şi s-a concentrat pe fotografie. Printre subiecţii ei s-au numărat Paul Newman, Salvador Dalí şi echipa naţională de fotbal a Germaniei.
Fotografă pricepută, Gina Lollobrigida a deţinut şi o colecţie a operei sale numită “Italia Mia”, publicată în 1973. Cufundată în celelalte pasiuni ale sale (sculptură şi fotografie), abia prin anii 1980 va mai juca, graţie televiziunii americane, în pelicula “Falcon Crest” (1981). Deşi a fost mereu activă, a apărut doar în câteva filme în anii 1990. S-a retras din actorie în 1997, după 50 de ani în industria cinematografică. În iunie 1999, ea s-a orientat spre politică şi a candidat, fără succes, pentru unul dintre cele 87 de locuri ale Parlamentului European din Italia, din oraşul ei natal Subiaco.

A fost şi director corporativ pentru companii de modă şi cosmetice. După cum a relatat pentru revista “Parade” în aprilie 2000: “Am studiat pictura şi sculptura la şcoală şi am devenit actriţă din greşeală”. Gina a continuat spunând: “Am avut mulţi iubiţi şi încă mai am amoruri. Sunt foarte răsfăţată. Toată viaţa mea, am avut prea mulţi admiratori”, mai amintea imdb.com.

Gina Lollobrigida a primit pentru filmele sale, la 1 februarie 2018, o stea cu numărul 6361 pe Bulevardul Walk of Fame de la Hollywood, potrivit walkoffame.com.

radioromaniacultural.ro

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie