Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Marie Fredriksson, solista formației Roxette: „În cele din urmă, simt că am făcut pace cu această boală.”

Vocea specială care a cântat “It Must Have Been Love” nu mai este printre noi. După o luptă de 17 ani cu cancerul, Marie Fredriksson, solista trupei Roxette, ne-a părăsit.

„Cu profundă tristeţe vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie din cauza problemelor mai vechi de sănătate pe care le avea“, a transmis managerul cântăreţei, Marie Dimberg, potrivit presei suedeze.
În urmă cu 16 ani, Marie Fredriksson a suferit o operaţie pe creier din cauza unui cancer agresiv. În anul 2002, după ce a leșinat acasă, medicii au descoperit că artista avea o tumoare pe creier.
Per Gessle, colegul ei din trupa Roxette, a transmis un mesaj prin care îşi exprimă durere: ”Timpul trece atât de rapid. Nu cu mult timp în urmă petreceam zilele şi nopţile în apartamentul meu mic din Halmstad, ascultând muzica pe care o iubeam, împărtăşind vise imposibile. Şi ce vis am apucat să să împărţim! Îţi mulţumesc Marie pentru tot. Ai fost un muzician fantastic, un maestru al vocii, un artist uimitor. Mulţumesc pentru că ai vopsit melodiile mele alb-negru în cele mai frumoase culori. Ai fost cel mai minunat prieten timp de peste 40 de ani. Sunt mândru, onorat şi fericit că am putut să împart atât de mult din timpul tău, din talentul, din căldura, generozitatea şi simţul tău al umorului. Toată dragostea mea merge la tine şi familia ta. Lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel.”


Marie Fredriksson a fondat formația Roxette, împreună cu Per Gessle, în anul 1986. celebra trupă s-a bucurat de mare succes în anii ’90. Marie Fredriksson a avut și o carieră solo.

În albumul său solo, „The Change“, lansat în 2004, artista a cântat despre experienţa prin care a trecut cu boala. În anul 1991, l-a întâlnit pe cel care avea să îi devină soț, Mikael Bolyos, cu care s-a căsătorit în anul 1994.

Cu o carieră de 41 de ani în spate, muziciana suedeză lasă în urmă o sumedenie de piese pe care au dansat generaţii întregi.
Marie Fredriksson (Gun-Marie Fredriksson) s-a născut la 30 mai 1958 în Össjö, Suedia. În 1986 înfiinţa formaţia Roxette alături de Per Gessle, încântând zeci de milioane de fani din toată lumea, devenind una dintre cele mai iubite trupe suedeze la nivel mondial după ce, trei ani mai târziu, a lansat piesa „The Look“. De atunci, duo-ul a lansat 51 de single-uri, a susţinut peste 560 de concerte în lumea întreagă, a vândut peste 75 de millioane de albume şi a ajuns în fruntea topului american Billboard de patru ori. Printre cele mai cunoscute melodii se numără „It Must Have Been Love“, „Joyride“, „Listen To Your Heart“ şi „The Look“.   În paralel, Marie Fredriksson s-a bucurat şi de o carieră solo de succes, printre cele mai îndrăgite creaţii ale sale fiind baladele „Still Smelling Love“, „Faith“ şi „Sparvöga“.

La concertul trupei Roxette cu Marie pe scenă în 2011, la Bucureşti, a fost o nebunie, iar îndrăgita artistă a făcut spectacol. Dacă n-ai fi ştiut, nici n-ai fi zis că acolo, în prim plan este un om care s-a luat la trântă cu moartea. Marie Fredriksson se reunise cu Per Gessle de nici doi ani, pe 23 octombrie 2009, şi au susţinut un concert la Night of the Proms. În 2010, Roxette a început un mini turneu în Europa. Primul turneu al formaţiei după aproape 15 ani… Au lansat noi piese, albume. Până la începutul acestui an când membrii trupei au fost nevoiţi să anuleze concerte din cauza problemelor de sănătate ale solistei.
Roxete a vândut în jur de 75 de milioane de albume la nivel global, iar “Joyride” şi “Look Sharp!” au primit discuri de platină în Germania, SUA şi Marea Britanie. Duo-ul suedez a concertat ultima oară în România în 2015, la Arenele Romane. Concertul a făcut parte din turneul aniversar de 30 de ani al formaţiei.


În 2016, Marie Fredriksson a anunţat că se confruntă din nou cu probleme de sănătate, motiv pentru care nu se mai poate dedica trupei.

În autobiografia „Love for Life“, lansată în 2015, Marie Fredriksson mărturisea: „În cele din urmă, simt că am făcut pace cu această boală. Am pierdut mulţi ani din cauza ei. În plus, e trist să îmbătrâneşti. Însă în fiecare zi sunt recunoscătoare că trăiesc. Şi că încă mai pot cânta“.


În ultima sa piesă, „Sing Me A Song“, din 2018, cântăreaţa părea că vorbeşte despre propria moarte: „The love I had and gave/ Makes it hard to say goodbye (Iubirea pe care am primit-o şi pe care am dăruit-o îmi face dificilă misiunea de a-mi lua rămas bun)“.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie