Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Medaliații Olteniței la Freiburg, Germania:Cu ambiție și determinare se cucerește Cercul

Laura Suzeanu

sabaki-freiburgInternational European Sabaki Challenge Class este una dintre impresionantele competiții dedicate unor stiluri de luptă și strategie. Concursul adună anual sute de sportivi și campioni din Europa.
Anul acesta concursul de Enshin Karate s-a desfășurat pe 22 octombrie la Freiburg, în Germania, având ca invitați sportivi din peste 6 țări. România a fost reprezentată cu o echipă formată din aproximativ 40 de sportivi, printre care 8 din Oltenița, coordonați de Senpai Marcel Paraschiv. Românii au reușit să obțină 22 de clasări pe locurile I, II și III, pe probele de kata și kumite.
La campionatul de anul de acesta, delegația a fost formată din sportivi ai Clubului Tai Sabaki Oltenița, Sabaki Pitești și de la Clubul Geido Dojo Buhuși. România a avut cel mai mare număr de participanți și cele mai multe medalii obținute până acum la un concurs internațional, depășind rezultatul deosebit obținut în urmă cu un an în cadrul aceluiași campionat.
Maria Mihalache a dovedit la fiecare concurs unde a participat o mare ambiție, dozată cu perseverență. După ore în șir de antrenament și firește o importantă proporție de talent, Maria cucerește, nu doar titluri ci și inimi cu stilul său de abordare.

maria-mihalache maria-sabakiAceasta a reprezentat Oltenița și România, obținând în finala Campionatului European de Enshin Karate de la Freiburg locul I la proba de Kata și Locul I la proba de Kumite. Astfel, Maria Mihalache la doar 8 ani, devine dublă campioană la Freiburg – Germania 22 octombrie 2016, International European Sabaki Challenge Class.

Un alt campion care a făcut să răsune numele Olteniței și României dincolo de granițe este Adi Manole (13 ani), care a obținut locul I la proba de Kata și locul III la proba de Kumite.

Antrenorul echipei de luptători, Senpai Marcel Paraschiv ne oferă câteva detalii cu privire la concurs. Pe acesta împreună cu o parte din echipa sa și pe Maria Mihalache, i-am găsit acolo unde au loc antrenamentele lor săptămânale. Maria ne explică ce înseamnă cele două probe:

Potrivit inițiatorilor de ENSHIN KARATE, acesta este un sistem practic de autoapărare cu mâinile goale bazat pe o strategie a mişcării circulare ce permite folosirea forţei adversarului împotriva lui. Această strategie numită Sabaki dă posibilitate practicantului de a transforma apărarea în atac. Enshin Karate foloseşte „tehnica prizei”, „a apucării” suplimentară familiei pumnilor şi loviturilor de picioare. Principiul care deosebeşte cel mai clar stilul ENSHIN KARATE de alte stiluri este strategia Sabaki, o metodă ce presupune mişcarea circulară în afara liniei de atac a adversarului într-o poziţie numită „pată oarbă” din care se poate contraataca cu uşurinţă şi folosi forţa şi timpul adversarului împotriva sa.
Antrenamentul în Enshin Karate dezvoltă spiritul şi mintea, încrederea de sine şi furnizează resurse pentru a înfrunta mai bine încercările vieţii zilnice.
Stilul ENSHIN KARATE a fost înfiinţat de Kancho JOKO NINOMIYA, câştigător al turneului All-Japan Tournament şi director al campionatului SabaKi Challenge.
ENSHIN este derivat din două cuvinte japoneze: <EN>– care înseamnă cerc deschis sau nedeterminat şi <SHIN>- care înseamnă inimă sau interior; îmbinarea acestor două cuvinte şi a semnificaţiilor lor creează cele mai importante aspecte ale stilului ENSHIN KARATE.

campionat-european-la-freiburg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × one =

68 + = 74

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie