Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 2-5 noiembrie 2016

Vremea in tara
La noapte
Vremea va fi rece pentru aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii, temperaturile minime urmând a se la-munteîncadra între -5 și 5 grade. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri în regiunile nordice, nord-estice și parțial în cele centrale, dar numai izolat vor fi precipitații slabe în extremitatea nordicã a țãrii, predominat sub formã de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsori în masivele nordice ale Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã. Local în zona subcarpaticã și pe arii restrânse în restul teritoriului se va produce brumã, iar în zonele joase de relief vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 2 noiembrie
Vremea se va încãlzi fațã de intervalul precedent în toate regiunile, valorile termice urmând a fi în general ușor mai ridicate decât cele climatologic specifice aceastei perioade în jumãtatea de sud a țãrii și apropiate de mediile multianuale în restul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 8 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-vest, iar cele minime între 1 și 10 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri mai ales în prima parte a zilei în nord și nord-est, unde trecãtor și pe suprafețe mici vor mai fi precipitații slabe, predominat ninsori în zona de nord a Carpaților Orientali și ploi în zonele mai joase de relief din Moldova. Spre searã și în cursul nopții nebulozitatea se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, începând cu cele din partea de vest și nord-vest și va ploua slab în Banat, local în Crișana, Transilvania și Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia și Moldova, în timp ce la munte local se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificãri în zona de munte, dar temporar și la cote mai reduse și în vestul și sud-estul țãrii. Dimineața vor fi condiții de ceațã.

Joi 3 noiembrie
Valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã și se vor apropia de cele normale pentru acestã perioadã în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar minimele între -5 și 8 grade. În jumãtatea sudicã a țãrii cerul va fi mai mult noros ziua și în prima parte a nopții când pe arii relativ extinse va ploua slab. Spre dimineațã, cerul va deveni variabil spre parțial noros. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse. La munte, local se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar temporar și la cote mai reduse și în celelalte zone. Spre sfârșitul nopții, în vest, centru și nord, local se va produce brumã și pe suprafețe mici va fi ceațã.

Vineri 4 noiembrie
În cea mai mare parte a țãrii valorile termice vor fi mai coborâte decât mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare în prima parte a intervalului în zona montanã și în sud-est, unde însã doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, mai ales sub formã de ninsoare la munte și sub formã de ploaie în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 12 grade, iar cele minime între -7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7 grade pe litoral. Spre sfârșitul nopții, local în regiunile vestice, centrale și nordice se va produce brumã, iar în cele sudice și estice va fi ceațã.

 Sambata 5 noiembrie
Vremea va fi în general frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în regiunile sud-estice și la munte, iar noaptea îndeosebi în cele nord-vestice, unde însã doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri îndeosebi în a doua parte a nopții în zona înaltã a Carpaților Orientali. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse, în zonele joase de relief din sud și sud-est va fi ceațã. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime în general între -2 și 10 grade.

cum-este-toamna-acumVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de -1…2 grade și vor fi condiții de brumã.

Miercuri 2 noiembrie
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Joi 3 noiembrie
Valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã și vor fi apropiate de cele normale pentru acestã perioadã a anului. Ziua și în prima parte a nopții cerul va fi înnorat și temporar va ploua slab. Spre dimineațã, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

 Vineri 4 noiembrie
Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…12 grade, iar cea minimã se va situa în jur de 1 grad.

Sambata 5 noiembrie
Vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab pânã la moderat, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 4…5 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 2 =

+ 13 = 21

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie