Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Micul Șahist Oltenița, ediția cu numărul 8 : Jocul minții a adunat peste 100 de concurenți

Elisabeta Genoa

Micul SahistZeci de copii, cărora li s-au alăturat și câțiva tineri entuziaști de eveniment și dornici de a juca șah, s-au întâlnit miercuri, 23 noiembrie a.c. în sala Aqua Parc din Oltenița, Parcul Central. Aceștia s-au înscris la competiția organizată prin profesor Cristiana Drăgan nu doar pentru a câștiga, dar mai ales pentru a căpăta o experiență în plus într-un mediu de socializare.img_9908Micul SahistConcentraţi şi cu un spirit de observare destul de avansat cu fiecare mişcare de piesă, copiii s-au întrecut pentru alte mize: acelea ale dezvoltării unor capacități intelectuale.

”Mi-am calculat şansele şi am fost sigură că nu pot să pierd din poziţia aceea”, ne spune Maria Mihalache, una dintre câștigătoare.
”Șahiştii sunt puţin cu capul în nori. Ei şi când merg pe stradă văd câte o mutare.” ne spune Mircea Iorga, unul dintre tinerii înscriși în competiție.

Micul Sahist„La școală, când domnul profesor de matematică sau doamna de fizică îmi dau de rezolvat câte o problemă grea, mă gândesc la ea zile întregi, până reuşesc să-i văd rezolvarea. Așa este și la șah, îl consider un exercițiu al minții care dezvoltă logica și raționamentul”, ne spune alt tânăr.
„Am mutările deja în cap și prefer să dezvolt tot felul de variante ca să văd schemele” afirmă alt concurent.

Marius Gabriel Dumitrescu de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Călărași, este alături de profesoara Cristiana Drăgan, cea care organizează la Oltenița sau Călărași competiții sportive cu diverse teme.

Cristina Dragan Marius Dumitrescuimg_9904Cristiana Drăgan este una dintre puținele cadre didactice de profil care organizează acțiuni după un calendar sportiv anual și care desfășoară competiții în detrimentul dezvoltării fizice și psihice a copiilor.

Emoţii au avut și câțiva părinţi care spun că încearcă să ofere copiilor posibilitatea de a juca turnee pentru a le crește valoarea, iar dacă sunt la nivel local, cu atât mai bine. Ceilalţi, începătorii capătă experienţă pentru viitor care le poate oferi, cine știe, chiar o carieră în domeniul acestui sport al minții.
Printre cei peste 100 de participanți, amintim câțiva dintre câștigători: Maria Mihalache, Georgiana Cibu, Elena Buzoianu, Andrei Anghel, Răzvan Stroinea, Andrei Negru, Mihai Chira, Andrei Paraschiv, Ionuț Călin.

Maria MihalacheLa competiția ”Micul Șahist” au participat copii de la școli din Oltenița, Șoldanu, Nana, Curcani, Valea Roșie, Radovanu.Budești, Ulmeni, tineri de la Liceul Teoretic ”Neagoe Basarab”, Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” și Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” din Oltenița.
Câştigătorii au primit diplome, medalii, cup, pungi cu dulciuri.
Micul Sahist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =

31 − = 29

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie