Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mihai Mălaimare: “Trăim în România – Dacia – Grădina Maicii Domnului”

Foto: bistritanews.ro

Foto: bistritanews.ro

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Mihai Mălaimare, directorul Teatrului ”Masca” din București, descrie spiritul românesc prin viziunea operelor lui Eugen Delcea și teoria lui Ovid Densușianu:
”Citesc cu interes cărțile lui Eugen Delcea și consider și eu că Dacia preistorică a lui Densușianu este <biblia sufletului românesc>. Așa este, așa trebuie saă fie, prea multe semne mă îndeamnă să cred acest lucru. Și, de foarte buni ani, mai există unul cât se poate de neîndoielnic: prea mulți ticăloși, prea mulți trădători de neam, prea mulți vânduți, prea mulți nemernici, prea mulți diavoli sălășluiesc între noi, încearcă să ne curme gândirea, credința și viața. Acesta mi se pare cel mai plauzibil argument că trăim în România – Dacia – Grădina Maicii Domnului, că Densușianu avea dreptate și că, dacă acum nu ne putem încă impune voința întru apărarea drepturilor noastre sfinte, măcar să încercăm să fim mândri fie și în sufletul nostru că suntem urmașii celor care au făurit civilizația umană așa cum este ea cunoscută. De foarte multă vreme, de la trădarea care a făcut să cadă Sarmisegetuza, deasupra noastră plutește un nor întunecat de ură, neînțelegere și dezbinare. Când plouă pâcla aceasta se scurge în pământ și iarba este mai verde și cerul este mai albastru decât oricând. Așa va fi și viitorul acestei țări!”

Actorul Mihai Mălaimare a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.
Este tatăl directorului de imagine Mihai Mălaimare Jr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

65 − 61 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie