Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Minciuna stă cu PSD-ul la masă

Campania electorală bate la ușă dacă intră odată cu toamna bine, dacă nu, oricum intră pe geam dar tot intră. Formele de minciună şi violenţă vor atinge înălțimi nebănuite în scurt timp pentru ca totul să fie acestui partid stat PSD, la picioare. Nu ne facem iluzii că sunt prea mulți deștepți printre alegători care să înțeleagă pericolul unui partid stat, fiindcă electoratul PSD este format majoritar din oameni slab pregătiți profesional și slab informați, foști activiști de partid comunist sau foști securiști aflați încă în viață, o anumită categorie de pensionari, personalul din cârciumi nelipsit la semnat condica aici zilnic, încă de la orele dimineții. Dar și dacă au mai dispărut dintre ei, căci nimeni nu împărățește lumea și nu este nemuritor deși unii chiar cred asta, munca neostoită merge mai departe pe predat ștafetele copiilor sau nepoților. Ei să vrea asta și în mare parte din situații se întâmplă inevitabilul.repr
În timpul liber, primarul poate merge să discute cu oamenii, dar nu să facă campanie electorală. În România, unii primari însă nu au reguli nici administrative, nici civice, dar ei spun că se pricep cel mai bine la primarie. Ei se pricep și la Consiliul Județean, și la parlamentare sau europarlamentare. Deși unii nu știu să vorbească corect românește, sau atunci când se manifestă verbal te fac să te simți catapultat în junglă, ei ocupă o funcție publică unde fac legea și avem aici exemplul concret devenit déjà model de primar, așa cum numai o zonă de electorat o dorește și o are. Dar nu contează, oltenițeanul, românul nu are pretenție de la el.

Să ne amintim cum în campania din 1992 liberalii şi ţărăniştii erau fugăriţi prin anumite zone, comune din țară numai pentru faptul că aminteau generaţiilor educate, de sistemul comunist, despre foştii activişti ai PCR, care îmbătați de curajul puterii deținută total de niște hămesiți, instigau oamenii împotriva democrației cu nenumărate minciuni, de faptul că foștii comuniști ai PCR au schimbat istoria mari pasaje din istoria României, vorbeau nedrept și nedemn despre liberali şi ţărănişti dându-le acestora din urmă conotație de exploatatori, adică toate departe de adevărul ce comuniștilor le este dușman. În perioada 1996, deşi o mare parte a românilor începuse să conștientizeze spre ce se îndreaptă societatea românească, neocomuniştii adunaţi sub sigla PDSR simţind că pierd puterea în favoarea CDR au început alte campanii de prigoană împotriva partidelor istorice. Din cenușa PCR a reapărut ca acea pasăre istorică un alt partid : partidul neocomunist care de la FSN a plecat spre FDSN, apoi PDSR, PSDR, PUR, PSD cu aripile lor tinere.

Dacă România este blestemată sau nu, e bine totuși să nu ne hazardăm chiar așa pe tărâmuri de magie și spirit rebel negativ. Mai degrabă vorbim despre o totală dezinformare a populației, o moliciune în fața tentaculelor PSD, o totală dezinformare a oamenilor împletită cu lipsa lor de inspirație când pleacă spre urnele de vot sau apreciază un politician ori stau cu gura căscată la televiziuni ce nu au alt rol și rost decât să denatureze adevărul și să împroaște cu noroi tot ce nu le aduce lor interesul major. Întotdeauna campania promovată de PSD într-o majoritate covârşitoare de către activiştii şi candidaţii PSD, a fost una bazată pe multe promisiuni care nu au prins viață deloc, au știut să mintă așa de grosolan și fără scrupule ori rușine încât de cele mai multe ori și ei au crezut. Oamenii acestui partid de stânga, partid ce nu a respecat niciodată vreo platformă de stânga, nu fac decât să dizloce realitatea și s-o încarcereze ținând bine cheile la ei, să sugrume adevărul și să gâtuie oamenii inteligenți, pe cei care doresc să respire un aer curat, dar cel mai bine se pricep să instige, să asmută electoratul, oamenii unul împotriva altuia, invitând cu multă plăcere spre violenţă fizică şi psihică promovată într-o formă graduală.

Avem de toate noi în România, inclusiv manifestări bufonice, gen râsu-plânsu, de la degradarea la care a ajuns clasa noastră politică. Promisiuni deşarte au făcut şi continuă să facă simpatizanții și înflăcărații PSD într-o formă ce merge până la impertinenţă, să arunce pe fostele puteri cu o nonșalanță și aceeași minciună stridentă când de fapt în spate se sugrumă statul de drept prin toți porii, cu ajutorul celor ce mișună în partidul stat, nostalgic comuniști sau neocomuniști, sau alți deocheați, păcăliți grav de înșiși camarazii lor de partid. Se va merge în campania ce urmează pe multă minciună și cumpărare de voturi, însă decizia rămâne tot a celui cu drept de vot. Iar atâta vreme cât electoratului PSD îi lipsește discernământul, este format din partea aceea de închiși la minte, obișnuiți să meargă în turma caracterizată de un IQ extrem de slab, țara va muri. Se vor face jocuri murdare specifice doar acolo unde merge firește și unde există veriga slabă, vor fi amenințări, se va da mită electorală pe ascuns cu toate campaniile anti corupție ce se vor derula pe mass media degeaba. Se va lucra în stil comunist, bineînțeles tot acolo unde merge. Pentru că cei care fac astfel de jocuri în spate sunt susținuți iar ei profită de indușii în eroare sau cumpărații lacomi de bani și slabi la minte.

Citindu-l pe psihologul englez Leo F. Seltzer, aflu că acesta pornește de la două lucruri care sunt cele mai dorite de narcisiști, referindu-se la politicieni: banii și puterea. Între aceste două există o relație de interdependență. El susține că există politicieni care au deja bani, când intră în politică, bani făcuți sau moșteniți. Banii și puterea sunt „obiecte de admirație”, care răspund nevoii lor de grandoare cerută de eul lor supradimensionat. Plăcerea puterii, a prestigiului, a statutului și autorității împing un narcisist către politică. Prin aceasta ei își trăiesc superioritatea față de alții și excepționalismul personal. Apetitul pentru bunuri materiale este insațiabil. Aici ne putem gândi la baronii noștri și la luxul pe care-l etalează fără jenă, cei mai mulți cuibăriți în PSD. Exagerata îndreptățire de a avea privilegii se exprimă prin trăirea ideii că ei, politicienii narcisiști, merită totul. Nimic nu-i face să se simtă vinovați, pentru că lor totul li se cuvine. Analiza personalității politicianului narcisist făcută de Leo F. Selzer este impecabilă. Orice politician este narcisist, dar nu orice narcisist este politician. Pentru a ne convinge, el citează pe Epicur: „Nimic nu este destul pentru cel căruia destulul este prea puțin.”

PSD-ul va susţine, așa cum a spus-o deseori, că vrea o campanie curată, cinstită faţă de alegători, adică ce este greu să arunci cu vorbe și să îmbraci totul frumos atâta vreme cât li se permite? Limbajul de lemn este la el acasă odată cu minciuna. Onestitatea și neonestitatea se învață la vârste mici așadar tot la cei 7 ani de-acasă ajungem iar cine nu-i are așa cum scrie la carte și-i poate creiona, dar pentru cei fără astfel de dorințe și fără o tărie de caracter este mai simplă minciuna. Societatea încurajează acești oameni să mintă.

Atâta vreme cât un primar pesedist profitând de funcția sa cu care a fost învestit el știe cum, este susținut în actele sale ilicite de cea mai mare parte a consilierilor, de cei cărora le-a oferit diverse afaceri oneroase, susținut de un electorat slab în gândire fără viziune și perspectivă și nostalgic comunist, indiferent de lipsurile sale în a administra un oraș sau o comună, indiferent de lipsurile sale în educație sau comportament, rezultatele vor fi cele dorite de el.

“Un popor care votează corupți, impostori, hoți, trădători nu este victimă. Este complice.” spunea George Orwell iar românii asta fac de multă vreme: sunt complice la cum se distruge România bucată cu bucată, oltenițenii sunt și ei proprii complice la cum se afundă în mocirlă totul. Iar safteaua a fost făcută de nimeni alții decât tot ai săi onorabili membri PSD Ion Iliescu și ceilalți susținuți de el: de la Năstase la restul baronilor cărora le merge foarte bine într-o țară unde minciuna stă cu….PSD-ul la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =

81 + = 91

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie