Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mircea Geoană la Oltenița : Președintele PSRO susține candidații pentru primăriile din județul Călărași

Mircea Geoană, președintele PSRO, a fost prezent luni, 30 mai a.c., la Oltenița, într-o vizită de campanie electorală, pentru a susține candidații PSRO din județul Călărași la primării.
La întâlnirea de la Sala Mare a Primăriei Oltenița, acesta redă sloganul ”Soarta surâde celor curajoși”, arătând că nu este ușor să iei totul de la zero, iar alții ca să-și facă partide, primesc funcții. ”Toate partidele s-au creat pe banul public și pe accesul la funcții publice, nu vorbesc de partidele vechi, și atunci am zis să încercăm ceva diferit față de ceea ce s-a încercat până acum în România…Principala noastră misiune este că se poate construi un partid de la zero, bazat pe principii, pe oameni și redescoperind adevărata cheie a succesului în politică, care este discuția cu omul, discuția cu omul, ascultându-l pe om…” spune Mircea Geoană.

IMG_7362Acesta explică ce înseamnă și de ce a ales ”Partid Social” și de ce a ales ca simbol o inimă cu țara în interior. Mirca Geoană arată de ce este săracă România, de ce nu sunt resurse pentru infrastructură de minimă decență și locuri puține de muncă. ”Să oferim șansa la un trai mai bun…Nivelul de corupție politică a ajuns la niște cote inacceptabile…mergeți și spuneți-le oamenilor că nu sunt bani pentru canalizare, pentru spital, că nu sunt bani pentru școală, pentru locuri de muncă, pentru pensii, că nu sunt bani pentru sprijinirea producătorului român și a capitalului român, pentru că în loc să conducă cinstit comunitățile României, prea mulți dintre politicieni fură pentru ei și pentru camarila lor…Spuneți-le că asta este principala cauză a sărăciei din România.” mai spune Geoană.
Mircea Geoană a venit la Oltenița pentru a-l susține pe Mihai Filimon la Primăria Oltenița și prezenta candidații din partea PSRO la primăriile din comunele apropiate municipiului Oltenița.

IMG_7360Filimon a mulțumit invitatului de la București, tuturor celor prezenți, susținătorilor și colegilor de campanie, declarând că este o persoană ambițioasă și că orice își propune, reușește.La întâlnirea cu susținătorii lor, cu membrii de partid, cu candidații la funcția de primar și simpatizanții, a mai fost prezentă și Maria Dragomir, deputat și vicepreședinte PSRO, candidat la Primăria Călărași din partea acestui partid.
Mircea Geoană a fost președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, fost Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe în Guvernul Năstase.
Mircea Geoană este Președinte al Institutului Aspen România, „o organizație apolitică care are ca scop promovarea dialogului între elitele politice, intelectuale și de afaceri”, este membru în Consiliul de Conducere al Institutelor Aspen Italia și SUA, este membru fondator al Clubului Harvard România-Moldova, înființat în 2004 și parte a Consorțiului Român pentru Educația Copiilor și Tinerilor Supradotați și Talentați. Este, de asemenea și membru fondator al Asociației Foștilor Studenți Români la “Ecole Nationale d’Administration” și Președinte de onoare al Asociației George Marshall România. Are un rol activ în Black Sea Trust Fund și este membru al Global Progressive Forum. În 2006, Mircea Geoană și-a lansat primul volum „Drumul spre Europa și Lumea transatlantică” a cărții „Politica externă a României la începutul secolului XXI”. În 2006 a mai publicat lucrarea „America, Europa și Modernizarea României – Fundamente pentru un proiect românesc de societate”, în 2008 a publicat cartea „Modelul Social Românesc – Calea către o altă Românie”, iar pe 13 noiembrie 2009 a publicat volumul „Încredere”.
La data de 22 noiembrie 2011, Mircea Geoană a fost exclus din PSD.
Pe 16 martie 2012, Mircea Geoană a lansat o platformă apolitică, numită „România noastră”, cu scopul declarat de „a aduna energiile pozitive din societate pentru o Românie dezvoltată”. Din data de 3 aprilie 2012, mișcarea „România noastră” are și un „braț” politic. Acesta se numește PRODEMO și este înființat și condus de Marius Lazăr, fost membru PSD, exclus pentru că l-a criticat pe Victor Ponta.
În aprilie 2015, Mircea Geoană a lansat Partidul Social Românesc, care crede într-o nouă regulă a jocului în politică, economie și societate.
PSRO propune Noul Proiect de Țară, venind în întâmpinarea celor care împărtășesc alt crez ideologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =

+ 15 = 24

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie