Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 30 mai – 2 iunie 2016

Vremea in tara
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în vestul țãrii, unde pe arii restrânse vor fi averse și O Primavaradescãrcãri electrice. Punctiform, cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile doar cu totul izolat, în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor încadra între 7 grade în estul Transilvaniei și 20 de grade în Dealurile de Vest. Izolat, în zonele joase de relief vor mai fi condiții de ceațã.

Luni 30 mai
Vremea se va menține caldã, dar va deveni în general instabilã. În regiunile intracarpatice și la munte vor fi înnorãri temporar accentuate și vor cãdea averse, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul țãrii, astfel de fenomene se vor semnala pe spații mai restrânse, îndeosebi dupã-amiaza și noaptea. Vor fi condiții de grindinã, iar ploile vor avea și caracter torențial și, izolat, cantitãțile de apã vor depãși 20 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade pe litoral și 32 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între 11 și 19 grade.

Marti  31 mai
În jumãtatea de est a țãrii vremea va rãmâne în general instabilã și, pe arii extinse ziua și doar izolat noaptea, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat se vor cumula cantitãți de apã mai însemnate și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse, la deal și la munte. Regimul termic se va menține mai ridicat decât cel normal în aceastã perioadã, deși valorile vor marca o scãdere ușoarã. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 30 de grade, iar minimele între 8 și 19 grade.

 Miercuri 1 iunie
Valorile termice se vor menține ușor mai ridicate decât în mod normal la început de iunie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse și descãrcãri electrice, ziua local în nordul, estul țãrii și la munte, iar noaptea cu precãdere în sud-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Izolat vor fi condiții de grindinã.

 Joi 2 iunie
Vremea va fi în general instabilã și se va rãci fațã de ziua precedentã, valorile termice apropiindu-se de cele normale în aceastã perioadã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și, pe arii relativ extinse, vor fi averse însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindinã, iar cantitãțile de apã vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 26 de grade, iar cele minime între 9 și 17 grade.

Vremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 16…17 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã, spre 14 grade.

Primavara CaldLuni 30 mai
Vremea se va menține caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare spre searã și la începutul nopții, când vor fi posibile ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Marti 31 mai
Vremea va fi caldã, dar și ușor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza și seara, când, trecãtor, vor fi averse slabe, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Miercuri 1 iunie
Valorile termice se vor menține ușor peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a nopții, când, trecãtor, vor fi posibile ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 15…16 grade.

Joi 2 iunie
Vremea va deveni în general instabilã și se va rãci ușor. Cerul va avea înnorãri și, mai ales dupã-amiaza și seara, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 14…15 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =

− 3 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie