Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Moș Crăciun a adus Cupa la Frumușani. Profesoara Cristiana Drăgan a dat premiile

de Elisabeta Genoa

Frumușaniul a fost gazda unei competiții la minifotbal. Cupa “Moș Crăciun” a încheiat ediția din acest an și calendarul competițional sportiv al profesoarei de sport Cristiana Drăgan. Tradiționala competiție de fotbal, dedicată lui Moș Crăciun, a întrunit 4 echipe garnisite cu fotbaliști din clasele învățământului primar, care s-au bătut pentru Cupa sărbătorilor de iarnă.

Cupa Mos CraciunLa turneu au participat copiii școlilor din Frumușani, Budești, Crivăț, Curcani, Gălbinași.
Câștigătorii s-au remarcat la final. Astfel locul I aparține celor mici de la Școala din Budești, locul II aparține elevilor participanți din Frumușani, iar locul III celor din localitatea Curcani.
Organizatoarea competiției a premiat echipele cu diplome şi cupe.

Cupa Mos Craciun FrumusaniCupa Mos Craciun 2“Cupa “Moş Crăciun” a devenit o competiţie tradiţională, aşteptată cu mare nerăbdare de copii, ei așteaptă cu dorință competiția și se antrenează pentru acest turneu în timpul anului școlar. Este o iniţiativă foarte bună ținând cont că mișcarea trebuie să fie primordială, este o alternativă a copiilor pentru petrecerea timpului liber şi totodată un prilej pentru a înțelege ce înseamnă competiția, lupta pentru a obține un loc cât mai bun.
”Sportul aduce benficii celor care îl practică, nu doar din perspectiva fizică, ci și din punct de vedere al educației, cu întindere și răspuns în dimensiunea sociala și a caracterului. Un copil trebuie să se dezvolte și să învețe de mic componentele esentiale în dezvoltarea personalității viitoare. Eu desfășor pe an cel puțin 2-3 acțiuni în sala de sport. Dezvoltându-și abilitățile, copiii înțeleg și spiritul de echipă, apoi apare performanța fizică, își dezvoltă agilitatea mentală și caracterul. Ei învață astfel să gândeasca și să acționeze pentru a câștiga în viață, a le fi drumul deschis spre reușite.” declară profesoara Cristiana Drăgan. Aceasta mulțumește celor care au sprijinit-o și ne informează cu pivire la programul său din viitor: ”Mulțumesc directoarei Liliana Alexandru pentru colaborare. Este ultima activitate pe acest an. Pentru anul viitor mi-am propus în Calendarul Competițional un număr de 15 acțiuni.”

Cupa Mos Craciun 4Cristiana Drăgan este recunoscută ca un remarcabil profesor de sport, cu o permanentă inițiativă școlară de profil, un pedagog foarte bun, un suflet cald pentru copii și un bun psiholog al lor. Cele mai importante contribuții și participări sportive importante ale sale, pe lângă cele locale, sunt cele legate de evenimentele internaționale în care este implicată: SES și Move Week finanțate de Erasmus + iSCA Danemarca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 8 =

4 + 4 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie