Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Moș Crăciun a adus Cupa la Frumușani. Profesoara Cristiana Drăgan a dat premiile

de Elisabeta Genoa

Frumușaniul a fost gazda unei competiții la minifotbal. Cupa “Moș Crăciun” a încheiat ediția din acest an și calendarul competițional sportiv al profesoarei de sport Cristiana Drăgan. Tradiționala competiție de fotbal, dedicată lui Moș Crăciun, a întrunit 4 echipe garnisite cu fotbaliști din clasele învățământului primar, care s-au bătut pentru Cupa sărbătorilor de iarnă.

Cupa Mos CraciunLa turneu au participat copiii școlilor din Frumușani, Budești, Crivăț, Curcani, Gălbinași.
Câștigătorii s-au remarcat la final. Astfel locul I aparține celor mici de la Școala din Budești, locul II aparține elevilor participanți din Frumușani, iar locul III celor din localitatea Curcani.
Organizatoarea competiției a premiat echipele cu diplome şi cupe.

Cupa Mos Craciun FrumusaniCupa Mos Craciun 2“Cupa “Moş Crăciun” a devenit o competiţie tradiţională, aşteptată cu mare nerăbdare de copii, ei așteaptă cu dorință competiția și se antrenează pentru acest turneu în timpul anului școlar. Este o iniţiativă foarte bună ținând cont că mișcarea trebuie să fie primordială, este o alternativă a copiilor pentru petrecerea timpului liber şi totodată un prilej pentru a înțelege ce înseamnă competiția, lupta pentru a obține un loc cât mai bun.
”Sportul aduce benficii celor care îl practică, nu doar din perspectiva fizică, ci și din punct de vedere al educației, cu întindere și răspuns în dimensiunea sociala și a caracterului. Un copil trebuie să se dezvolte și să învețe de mic componentele esentiale în dezvoltarea personalității viitoare. Eu desfășor pe an cel puțin 2-3 acțiuni în sala de sport. Dezvoltându-și abilitățile, copiii înțeleg și spiritul de echipă, apoi apare performanța fizică, își dezvoltă agilitatea mentală și caracterul. Ei învață astfel să gândeasca și să acționeze pentru a câștiga în viață, a le fi drumul deschis spre reușite.” declară profesoara Cristiana Drăgan. Aceasta mulțumește celor care au sprijinit-o și ne informează cu pivire la programul său din viitor: ”Mulțumesc directoarei Liliana Alexandru pentru colaborare. Este ultima activitate pe acest an. Pentru anul viitor mi-am propus în Calendarul Competițional un număr de 15 acțiuni.”

Cupa Mos Craciun 4Cristiana Drăgan este recunoscută ca un remarcabil profesor de sport, cu o permanentă inițiativă școlară de profil, un pedagog foarte bun, un suflet cald pentru copii și un bun psiholog al lor. Cele mai importante contribuții și participări sportive importante ale sale, pe lângă cele locale, sunt cele legate de evenimentele internaționale în care este implicată: SES și Move Week finanțate de Erasmus + iSCA Danemarca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 4 =

3 + = 10

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Aveţi o “marotă”? Periodic, anumite cuvinte devin “vedete”, probabil printr-un …
Corespondenta la redactie