Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Născut în România – Concert MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT


20 de ani de spectacole … odată cu întoarcerea în echipă a lui Othello Florentin Milcoff, co-fondator al trupei alături de Mike Godoroja, sound-ul s-a îmbogăţit prin instrumente cu claviaturi din perioada de aur a rock-ului şi blues-ului. Othello face o demonstraţie de forţă muzicală şi propune publicului o abordare pe care a deprins-o în concertele din străinătate.

Potrivit, biletmaster.ro, spectacolul este o provocare artistică, pe scenă întâlnindu-se două generaţii de artişti: Mike Godoroja şi Othello, parteneri artistici de o viaţă la care se adaugă toboşarul Dan Socheri, care aduce substanţa şi nota legendară a muzicii rock-blues a anilor ~70 şi garda tânără alcătuită din ghitaristul Alin Păun, basistul Andrei Iorga, poli-instrumentişti şi exploratori ai teritoriilor muzicale actuale.

“NĂSCUT ÎN ROMÂNIA este proiectul mult aşteptat de mine… aproape 20 de ani mi-au trebuit ca să înţeleg că ceea ce am eu de spus este aici şi “AICI” înseamnă România, o ţară ce trăieşte prin oamenii şi vieţile lor, prin mine şi propria mea călătorie prin viaţă şi asta nu e puţin lucru deloc! A fi născut aici nu este o ruşine sau o mândrie mai mare decât a fi american, neamţ sau coreean… Aici sunt părinţii şi copiii mei, sunt îngropaţi bunicii şi mătuşile mele, sunt prietenii mei de suflet, sunt anii superbi de facultate, aici e spiritul lui Johnny Răducanu şi al lui Florian Pittiş, aici este publicul pe care îl iubesc şi îl cinstesc… şi asta nu e puţin lucru… înseamnă TOTUL!” 

“Sunt un împătimit al sunetelor, al instrumentelor cu timbre valoroase, unice, al tehnicilor care aduc sonorităţile arhaice în zilele noastre şi le combină cu efecte acustice tradiţionale, inedite, modelând un produs cultural al lumii, în care rădăcina românească se identifică fără greutate. E un vis mai vechi pe care acum îl pot duce la îndeplinire, cu muzicieni români şi instrumente din toate colţurile lumii. Iar acest lucru se întâmplă aici, în România”.
Mike Godoroja


48 DE INSTRUMENTE din toată lumea … 

Blues-ul cântat la wheel harp sau honky-tonk piano de către Othello, la banjo, hurdy-gurdy sau slide buzuki de către Alin Păun, percuţiile tradiţionale şi surprinzătoare ca sonoritate (washboard/”spălătorul de rufe”, “mătura de frunze”, “clopotele vacilor”) ale toboşarului Dan Socheri, contrabasul cu vâna de bou al lui Andrei Iorga, toate acestea susţinute de inspiraţia, vocea şi poveştile lui Mike Godoroja constituie chimia evenimentului “Născut în România”.

Mike Godoroja anunță pe pagina de facebook Mike & Blue Spirit că pe 1 Decembrie lansează noul videoclip “Nascut in Romania””o piesa cu aifon si cozonaci !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − three =

79 − 77 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie