Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Nici măcar analiza, nu te poate transforma. Trebuie să-ți faci singur schimbarea.

Nici măcar analiza, nu te poate transforma. Trebuie să-ți faci singur schimbarea.

Aproape fiecare fată se îndrăgosteşte de bărbatul nepotrivit; presupun că face parte din maturizare.

Sunt unele staruri ce nu sunt actori. Nu vreau să fac parte din această categorie.

Singura dată când o femeie reuşeşte să schimbe bărbatul este atunci când e un bebeluş.

Suntem descendenți din regalitate.

Noaptea, când cerul este plin de stele și este și marea, ai senzația minunată că navighezi în spațiu.

Mama mea obișnuia să-mi spună: ”Nu contează ce te întreabă ei, tu trebuie să răspunzi mereu <Da>. Poți învăța mai târziu.

Va trebui să îmbătrânesc, fiindcă sunt prea înspăimântată să fac altceva.

Filmele de astăzi sunt atât de tehnologizate, încât un actor devine înfometat pentru rolurile care se ocupă de relații interumane.

Eram atât de tânără și făceam filme, mergând la studio în fiecare dimineață când apăreau zorile, și era magică.

Când mă voi căsători, va fi pentru păstrare.

Stardomul este doar un produs secundar al actoriei. Nu cred că a fi o stea de film este un motiv suficient pentru a exista.

Toate vrem s-o copiem pe Vivien Leigh.

Uneori, când o vizitez pe sora mea și pe cei doi copii ai săi, mă întreb câte a pierdut prin căsătorie. În momentul de față, nimic nu-mi poate fi mai departe decât să mă căsătoresc.

Am fost atât de protejată, cred că eram la fel de delicată pe cât spuneau oamenii că sunt.

De la vârsta de 10 până la 12 ani nu-mi amintesc nimic.

Nu știu cine naiba eram. Am fost oricine voiau să fiu.

Nu-mi plăceau copiii. Nu m-am gândit la mine ca la un copil. Nu mi-a plăcut niciunul dintre lucrurile de care alți copii erau interesați.

Pentru prima dată, simt o siguranță emoțională interioară. Există realitate și fiabilitate. Viața mea se învârte în jurul lui Richard și al copilului.

Cele mai fericite momente din mariajul nostru au fost la bordul iahtului lui RJ. Era vorba, de obicei, de croazierele pe care le făceam în doi, spre Insula Catalina.

Natalie Wood

A fost una dintre actrițele emblematice de la Hollywood. A rămas în istoria cinematografiei cu roluri impresionante în filme ca “Splendor in the Grass” și “West Side Story“, dar și datorită morții ei tragice. Viața ei amoroasă a fost intens analizată. A avut numeroase aventuri cu celebrități. A avut relații cu Dennis Hooper și Elvis Presley la începutul carierei lui. Pe Robert Wagner l-a cunoscut pe când ea avea 17 ani și un an mai târziu s-au căsătorit. Când s-au despărțit aceasta s-a consolat în brațele lui Warren Beatty. Despărțirea de Beatty a fost dramatică, în stil Hollywood. Cei doi luau masa împreună și la un moment dat el s-a ridicat să dea un telefon. Managerul restaurantului a venit și i-a zis actriței că Beatty a plecat de tot și a convins-o pe fata de la garderobă să își dea demisia și să plece cu el. În 1969 s-a căsătorit cu scriitorul și producătorul Richard Gregson, de care a divorțat în 1969. Iar apoi s-a recăsătorit cu Robert Wagner. Copil-vedeta transformat apoi in diva adolescent, Natalie Wood a fost o femeie pasionala care a vrut sa traiasca viata la maxim.
Până la vârsta de 25 de ani, a primit 3 nominalizări la premiile Oscar pentru rolurile din “Rebel Without a Cause”, “Splendor in the Grass” și “Love With the Proper Stranger”. Cu toate acestea nu a câștigat nici un premiu.
Natalie Wood (născută Natalia Nikolaevna Zaharenko la 20 iulie 1938), a fost o actriță americană de film. A fost fiica imigranților ruși Nikolai Stepanovici Zaharenko și Maria Stepanovna.
Este tragic ca o iubire atât de intensă, care rivaliza chiar cu cea dintre iconicii Liz Taylor şi Richard Burton, să se sfârşească în apele reci şi învolburate ale Oceanului Pacific şi să lase în urmă atâţia ani de bănuieli şi mister.
Avea doar zece ani şi apărea deja în filme când s-a îndrăgostit iremediabil de chipeşul şi sofisticatul Robert Wagner – un fel de Cary Grant al televiziunii, cu opt ani mai mare decât ea, după ce l-a văzut prima dată la studiourile 20th Century Fox. În acel moment, i-a declarat solemn mamei sale: „Mă voi căsă­tori cu el!“. A făcut-o, de două ori chiar. A fost aruncata in lumea vedetelor de film de la 5 ani de catre mama sa care isi dorea obsesiv ca fiica ei sa fie iubita de toata lumea pentru a-si sustine familia imigranta. Avea 9 ani cand uimea pe toata lumea cu rolul fetitei din fascinanta poveste de Craciun: Miracle on 34th Street. Relatia ei cu Robert Wagner a fost una tumultuoasa.
Nici Robert Wagner n-a rămas indiferent farmecului tinerei actriţe, amintindu-şi aşa în­ceputul iubirii lor: „O mai văzusem pe Natalie pe la Hollywood, dar nu părea deloc interesată de mine. Filma pentru Rebel fără cauză şi-şi petrecea timpul cu James Dean. Eu ieşeam cu o gaşcă mai în vârstă. Prima dată când am vor­bit cu ea a fost la o prezentare de modă din anul 1956. Era frumoasă, dar nu mi-a dat deloc de bănuit că era înnebunită după mine. Aveam să aflu mai târziu că a semnat cu impresarul meu, pentru simplul fapt că acesta mă impresaria pe mine. O lună mai târziu, am invitat-o la o premieră chiar în ziua în care împlinea 18 ani. La cină, ne-am dat seama amândoi că între noi era ceva nou.“
La nouă ani după ce Natalie îşi alesese, mai în glumă, mai în serios, soţul, planul ei a fost dus la bun sfârşit. Viitoarea divă a ecranului avea doar 19 ani când i-a spus primul „Da“ lui Wagner, în 1957. De-acum, soţii Wagner erau strălucitori şi frumoşi împreună, un cuplu cum nu mai vă­zuse Hollywood-ul de la Clark Gable şi Carole Lombard încoace.
Chiar şi Natalie era conştientă de senzaţia pe care o făceau în lumea mondenă. „Privind din afară, e posibil ca noi să fi părut visul ame­rican. Eram amândoi atrăgători şi aveam suc­ces. Ce putea merge prost?“ După patru ani de mariaj însă, imaturitatea soţilor şi neînţe­legerile legate de carieră i-au adus aproape de sfârşit, în 1961, stricând acest frumos tablou publicitar.
Uşa mariajului li se închidea în nas, dar poar­ta pasiunii rămânea deschisă, aşa cum avea să mărturisească, mai târziu, Natalie. „Dragostea nu dispare doar pentru că ai semnat nişte do­cumente numite acte de divorţ.“
Şi nu, iubirea n-a murit, chiar dacă atât Na­talie, cât şi Wagner şi-au refăcut vieţilor ală­turi de alţi parteneri, producătorul britanic Richard Gregson în cazul ei, respectiv actri­ţa Marion Marshall în cazul lui Robert. Curi­os este că, în anul 1971, erau amândoi liberi şi pentru a doua oară divorţaţi. Lucru care are sens, căci este anul în care Natalie şi Robert se redescopereau şi se reîndrăgosteau, după o pauză de zece ani. Romantici incurabili, cei doi au vrut să joace ca la carte şi au mai trecut o dată prin ceremonia de căsătorie, în 1972, una care a avut loc la bordul iahtului lor. Acel iaht… Numai că, de data asta, credeau ei, avea să fie altfel, pentru că ei erau altfel. În primul rând, mai în vârstă: ea avea 34 de ani, el 42.
„Când RJ şi cu mine ne-am reîntâlnit la zece ani de la di­vorţul nostru, eram nişte oa­meni diferiţi. Nu era ca şi cum ne-am fi întors de unde am plecat. Dar încă eram atraşi unul de altul – pri­ma dragoste are ceva special.“

Basmul se relua de unde a fost întrerupt, cu aceeaşi eroi şi promisiunea unei fericiri de durată. Vedeta din Splendoare în iarbă era atât de fericită, încât acceptase bucuroasă să joace mai puţin şi să se dedice mai mult fami­liei, lucru care s-a lăsat, curând, cu rezultate: nou venita Courtney Brooke Wagner, născută în 1974. Numai că basmul avea şi o secţiune dedicată viciilor, căci acest cuplu glamouros care se trăgea de şireturi cu unii precum Eli­zabeth Taylor, Frank Sinatra sau Fred Astaire, era prieten şi cu alcoolul.
Anul  acesta se împlinesc 36 de ani de când zeiţa bru­netă a Hollywood-ului de altădată, Natalie Wood, şi-a găsit sfârşitul la 43 de ani, înecată în apro­piere de insula Catalina, acolo unde ea, soţul Robert Wagner şi, spun unii, amantul Christo­pher Walken făceau o croazieră pe iaht. Actrița americană filma pelicula Brainstorm, iar majoritatea scenelor care cereau prezența ei fuseseră terminate.
Actrița Natalie Wood se temea de apa adâncă și nu înota în ocean. În timpul filmărilor pentru “Splendor in the Grass”, regizorul Elia Kazan a trebuit să o păcălească pentru a filma scena din cadă (care a fost realizată din prima).Moartea suspectă a actriței a fost subiectul a numeroase cărți și filme. Iar în 2012, toate aceste speculații au luat și mai mult amploare când a fost schimbată cauza morții de la accident la nedeterminată.
Robert a fost bănuit mereu pentru moartea iubitei lui, dar poliţia nu l-a consi­derat niciodată suspect. Oricum ar fi, viaţa pe care aceasta a dus-o după Natalie nu a mai fost sub semnul iubirii, deşi acesta s-a mai că­sătorit o dată, cu actriţa Jill St. John, în 1990. „Când Natalie a murit, am crezut că şi viaţa mea s-a terminat. Uşor, uşor, am reuşit să mă ţin din nou pe picioare, dar au fost nişte zile foarte dificile şi triste.“
Natalie si Wagner s-au casatorit de doua ori. Prima data in 1957, pe cand ea avea doar 18 ani iar el 26. Mariajul s-a destramat in 1962, cand actrita s-a indragostit de Warren Beatty, partenerul sau din Splendoare in iarba. S-a casatorit apoi cu actorul Richard Gregson, pe care l-a parasit dupa ce s-a impacat cu Wagner, in 1972. Natalie Wood are 2 fete Courtney Wagner ( 37 de ani) si Natasha Gregson Wagner (41 de ani – din mariajul cu Richard Gregson). A avut aventuri cu Nicky Hilton si Frank Sinatra. A incercat sa se sinucida de doua ori iar in inainte de moartea sa lua cocktailuri cu medicamente.


Într-un nou raport de autopsie publicat în 2013, cauza morţii actriţei a fost schimbată în ”moarte prin înec şi alţi factori necunoscuţi”.
Martorii care călătoreau într-o ambarcaţiune apropiată au auzit o ceartă între soţi în noaptea respectivă, a declarat poliţia pentru CBS. Potrivit căpitanului iahtului, Wagner şi Wood s-au certat violent în acea seară. Actriţa avea câteva vânătăi neobişnuite pe braţ, încheietură şi gât, care se pare că au apărut înainte să ajungă în apele Oceanului Pacific şi să se înece, se precizează în cel mai recent raport de autopsie. Wood părea să fie ”victima unei agresiuni”, a spus anchetatorul Ralph Hernandez pentru CBS.
Robin Butillo, un expert în decoraţiuni interioare din Pennsylvania, a dezvăluit că actorul Christopher Walken (73 de ani) a mărturisit că a avut o relaţie cu actorul Robert Wagner, astăzi în vârstă de 86 de ani, chiar înainte că Natalie Wood să moară.
Actriţa i-a prins în pat în timp ce se aflau toţi trei pe iaht înaintea tragediei care s-a petrecut la 29 noiembrie 1981. Oficial, Natalie a murit în acea noapte, la numai 43 de ani, căzând de pe iaht în largul insulei Santa Cătălina.
În urmă cu trei ani, căpitanul vasului, Dennis Davern, a recunoscut că între Wood şi Wagner a existat o dispută înainte ca ea să cadă în apă. De asemenea, acesta a spus că soţul a făcut presiuni asupra lui să nu o caute imediat. Ancheta s-a redeschis, dar în 2013 a fost din nou închisă, cazul fiind calificat drept “înecare cu factori necunoscuţi”.
Dennis Davern şi Marti Rulli au scris împreună în 2009 volumul “Goodbye Natalie, Goodbye Splendour”, care prezintă circumstanţele în care actriţa americană s-a înecat, la vârsta de 43 de ani, în apropiere de Insula Catalina din largul Californiei.
Lana Wood consideră că sora ei nu s-ar fi apropiat niciodată din proprie iniţiativă de apă, deoarece era îngrozită de aceasta.

Salvamarul Roger Smith, care a descoperit trupul neînsufleţit al actriţei Natalie Wood în apă, a declarat în emisiunea “Good Morning America” că artista americană a plutit pe apă timp de câteva ore înainte de a muri. “Aş fi putut să o salvez, dacă m-ar fi chemat mai devreme”, a spus el. Până la ora publicării acestor informaţii, Robert Wagner şi Christopher Walken, cei doi bărbaţi care s-au aflat pe iahtul actriţei în acea noapte, au preferat să păstreze tăcerea în legătură cu redeschiderea cazului.
Natalie Wood şi cel de-al doilea ei soţ, Robert Wagner, au decis să îşi petreacă weeekend-ul de după Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) la bordul iahtului lor de agrement “Splendour”, în compania unui invitat, actorul Christopher Walken, potrivit anchetei originale. Ei au mâncat într-un restaurant de pe chei, înainte de a urca la bordul iahtului pentru a ciocni un pahar, în momentul în care o dispută violentă a izbucnit între Robert Wagner şi Christopher Walken. Natalie Wood a plecat de pe puntea vasului, îndreptându-se spre cabina principală, dar, când Richard Wagner a intrat în cabină, la puţin timp după incident, când cei doi bărbaţi se calmaseră, actriţa nu era acolo. Ea urca din nou pe punte, pentru a lansa la apă o barcă pneumatică. Actriţa a fost găsită ulterior înecată.


Natalie Wood s-a remarcat în filmele “Penelopa/ Penelope” (1966), “Căutătorii/ The Searchers” (1956), “Cash McCall” (1960), “Rebel fără cauză/ Rebel without a Cause” (1955), “Poveste din cartierul de Vest / West Side Story” (1961), “Splendoare în iarbă/ Splendor in the Grass” (1961), “O idee genială/ Brainstorm” (1983) – ultimul ei lungmetraj.

Surse:
okmagazine.ro
one.ro

marieclaire.ro
gandul.info

romanialibera.ro
brainyquote.com
youtube.com
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie