Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Poliţiştii la datorie ca să petreceţi în siguranţă minivacanţa de 1 mai

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă pentru cetăţenii din judeţul Călăraşi, în perioada minivacanţei din 01 – 03 mai 2015, se vor afla la datorie peste 220 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi

Poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice şi cei din cadrul structurii de arme, explozivi şi substanţe periculoase vor acţiona în această perioadăpentruprevenirea şi combaterea oricăror evenimente de natură să afecteze liniştea şi ordinea publică, fiind prevăzute şi rezerve de intervenţie.
Pe drumurile publice din judeţ, pe principalele artere de acces către zonele turistice, poliţiştii de la rutieră vor utiliza aparatele de monitorizare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru asigurarea unui trafic fluent şi sigur.

Pentru petrecerea în siguranţă a acestor zile libere, luaţi în considerarea sfaturile utile ale poliţiştilor:

Minivacanta cu politia

Pentru conducătorii auto care se deplasează spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, poliţiştii rutierile recomandăacelora care au trasee lungi de parcurs să plece la drum numai dacă sunt odihniţi, pentru a evita să adoarmă la volan, să adapteze viteza la condiţiile carosabilului şi să respecte distanţa între autovehicule, să evite manevrele imprudente, cum ar fi depăşirea coloanelor.
Să plece în călătorie după ce s-au asigurat că au ales un traseu care să evite arterele principale, aglomerate în această perioadă, şi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie pe care îi întâlnesc pe traseu.

Nu conduceţi după ce aţi consumat băuturi alcoolice!

Pentru a vă putea bucura de un sejur în siguranţă la munte sau la mare:

 • Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele, în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare unor plăţi curente!
 • Daca aveţi repartizată camera la parter/un etaj inferior, unde este posibil accesul prin escaladare, nu lăsaţi geamurile deschise;
 • Nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă. În spatele unei atitudinii binevoitoare se pot ascunde intenţii infracţionale!;
 • Dacă vă găsiţi camera de hotel răvăşită, nu atingeţi nimic şi sunaţi imediat la 112;
 • Nu plecaţi singuri noaptea târziu de la petreceri sau de la discotecă şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase;
 • Nu consumaţi alcool în exces şi nu vă implicaţi în altercaţii şi nu răspundeţi provocărilor agresive!

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale, adresaţi-vă primului poliţist întâlnit sau celei mai apropiate unităţi de poliţie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 14 =

+ 67 = 73

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie