Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 1-4 septembrie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25…26 de grade în Dealurile de Vest.

Marți 1 septembrieLa munte
Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza în zonele de câmpie și de podiș, unde idicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și va depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, al Moldovei, în Dobrogea, dar și la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 38 de grade, mai coborâte pe litoral pânã la 27 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 25 de grade în Dealurile de Vest.

Miercuri 2 septembrie
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri seara și noaptea regiunile vestice și nordice, unde izolat vor fi averse și descãrcãrcãri electrice. Spre dimineațã, în Dobrogea și Bãrãgan, se va forma nebulozitate joasã stratiformã și izolat ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 38 de grade, mai coborâte pe litoral pânã la 27 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade în Dealurile de Vest.

Joi 3 septembrie
Deși valorile termice vor marca o scãdere ușoarã fațã de ziua precedentã în jumãtatea nordicã, vremea va fi în continuare cãlduroasã, local canicularã, în special în Câmpia Românã și Podișul Moldovei, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza și seara, când se vor semnala averse, însoțite de descãrcãri electrice și de intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în zonele de munte și pe arii mai restrânse în regiunile vestice, nordice și centrale. Vor fi condiții de grindinã, iar îndeosebi la munte, izolat cantitãțile de apã vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 și 22 de grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase din sud-estul teritoriului, va fi nebulozitate joasã stratiformã și izolat ceațã.

Vineri 4 septembrie
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, local canicularã în sudul și estul teritoriului. Cerul va fi variabil, dar cu înnorãri temporar accentuate în regiunile nordice, nord-vestice, precum și în zonele de munte, unde mai ales dupã-amiaza și seara, pe arii restrânse, vor cãdea averse, însoțite de descãrcãri electrice și de intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindinã și de cantitãți de apã mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade pe litoral și 37 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime, în general, între 13 și 21 de grade.

 

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã, spre 17 grade.

Soare veselMarți 1 septembrie
Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, când și indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Miercuri 2 septembrie
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, când disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Joi 3 septembrie
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, când și indicele temperaturã – umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã de 19…20 de grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã

Vineri 4 septembrie
Vremea va fi în continuare canicularã, cu o maximã termicã de 35…36 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =

+ 68 = 76

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie