Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 12-15 aprilie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil în vest și nord-vest și mai mult senin în restul țãrii, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 1 și 11 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã spre -5 grade în cele ale Carpaților Orientali, unde spre dimineațã izolat se va produce brumã.

Vacanta munteDuminică, 12 aprilie
Vremea va fi în general frumoasã și mult mai caldã decât în mod obișnuit în a doua decadã a lunii aprilie, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 17 și 25 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sud-estice, dar cu unele înnorãri și izolat averse slabe și descãrcãri electrice, dupã-amiaza în zona Carpaților Occidentali, iar la începutul nopții în nordul Orientalilor. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, pânã la -2 grade.

Luni, 13 aprilie
În cea mai mare parte a țãrii vremea se va menține mai caldã decât în mod caracteristic acestei perioade din an, deși valorile termice vor marca o scãdere ușoarã, mai ales în nord și în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate. În special în a doua parte a zilei local la munte, pe arii restrânse în regiunile nordice și centrale și cu totul izolat în restul teritoriului vor fi averse și descãrcãri electrice. Pe timpul nopții se vor semnala precipitații la munte, unde vor fi ploi la început, apoi la altitudini mari și lapovițã sau ninsoare, iar în est și în sud-est local va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, dar local și temporar și în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade.

Marți, 14 aprilie
Vremea se va rãci accentuat în toatã țara, valorile termice urmând a se situa sub mediile climatologice specifice datei; maximele vor fi cuprinse între 9 și 14 grade, ușor mai ridicate în sud-vest, iar cele minime vor fi de la -5 grade în depresiunile intramontane pânã la 5…6 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare. În zona montanã local vor fi precipitații slabe, mixte, iar în sud și în est pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în cursul zilei. Spre dimineațã în nord-vest și centru se va produce brumã.

Miercuri, 15 aprilie
Valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru mijlocul lunii aprilie; temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 15 grade, iar cele minime între -5 și 6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua în est și în sud-est, iar noaptea în extremitatea vesticã, zone unde pe arii restrânse va ploua slab. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în cursul zilei, mai ales la munte.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 4…6 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã pânã la 1…2 grade.

Duminică, 12 aprilie
Vremea se va menține frumoasã și mult mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã din an, cu o maximã a temperaturii aerului de 23…24 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 7…8 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Luni, 13 aprilie
Vremea se va menține mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã astfel cã temperatura maximã va fi de 21…22 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și condiții pentru averse slabe mai ales spre searã și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 7…9 grade.

Primavara ploioasaMarți, 14 aprilie
Rãcirea vremii va fi semnificativã astfel cã valorile termice se vor situa sub cele caracteristice datei, cu o maximã de 13…14 grade și o minimã de 2…4 grade. Cerul va avea înnorãri și temporar, îndeosebi ziua, va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Miercuri, 15 aprilie
Valorile termice se vor situa în continuare sub cele specifice perioadei; maxima va fi de 13…14 grade, iar minima de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua când vor fi condiții sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 9 =

44 + = 54

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie