Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 12-15 aprilie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil în vest și nord-vest și mai mult senin în restul țãrii, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 1 și 11 grade, mai scãzute în zonele depresionare, pânã spre -5 grade în cele ale Carpaților Orientali, unde spre dimineațã izolat se va produce brumã.

Vacanta munteDuminică, 12 aprilie
Vremea va fi în general frumoasã și mult mai caldã decât în mod obișnuit în a doua decadã a lunii aprilie, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 17 și 25 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sud-estice, dar cu unele înnorãri și izolat averse slabe și descãrcãri electrice, dupã-amiaza în zona Carpaților Occidentali, iar la începutul nopții în nordul Orientalilor. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, pânã la -2 grade.

Luni, 13 aprilie
În cea mai mare parte a țãrii vremea se va menține mai caldã decât în mod caracteristic acestei perioade din an, deși valorile termice vor marca o scãdere ușoarã, mai ales în nord și în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate. În special în a doua parte a zilei local la munte, pe arii restrânse în regiunile nordice și centrale și cu totul izolat în restul teritoriului vor fi averse și descãrcãri electrice. Pe timpul nopții se vor semnala precipitații la munte, unde vor fi ploi la început, apoi la altitudini mari și lapovițã sau ninsoare, iar în est și în sud-est local va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, dar local și temporar și în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade.

Marți, 14 aprilie
Vremea se va rãci accentuat în toatã țara, valorile termice urmând a se situa sub mediile climatologice specifice datei; maximele vor fi cuprinse între 9 și 14 grade, ușor mai ridicate în sud-vest, iar cele minime vor fi de la -5 grade în depresiunile intramontane pânã la 5…6 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare. În zona montanã local vor fi precipitații slabe, mixte, iar în sud și în est pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în cursul zilei. Spre dimineațã în nord-vest și centru se va produce brumã.

Miercuri, 15 aprilie
Valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru mijlocul lunii aprilie; temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 15 grade, iar cele minime între -5 și 6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua în est și în sud-est, iar noaptea în extremitatea vesticã, zone unde pe arii restrânse va ploua slab. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în cursul zilei, mai ales la munte.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 4…6 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã pânã la 1…2 grade.

Duminică, 12 aprilie
Vremea se va menține frumoasã și mult mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã din an, cu o maximã a temperaturii aerului de 23…24 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 7…8 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Luni, 13 aprilie
Vremea se va menține mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã astfel cã temperatura maximã va fi de 21…22 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și condiții pentru averse slabe mai ales spre searã și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 7…9 grade.

Primavara ploioasaMarți, 14 aprilie
Rãcirea vremii va fi semnificativã astfel cã valorile termice se vor situa sub cele caracteristice datei, cu o maximã de 13…14 grade și o minimã de 2…4 grade. Cerul va avea înnorãri și temporar, îndeosebi ziua, va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Miercuri, 15 aprilie
Valorile termice se vor situa în continuare sub cele specifice perioadei; maxima va fi de 13…14 grade, iar minima de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua când vor fi condiții sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =

61 + = 62

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie