Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 12-15 august 2016

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi instabilã în centrul, sudul și estul țãrii, dar mai ales în Muntenia, sudul și centrul Moldovei,Vacanta Munte zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului care pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi cãderi de grindinã. Cantitãțile de apã vor depãși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse va mai ploua, în general slab cantitativ.Temperaturile minime se vor situa, în general, între 10 și 20 de grade.

Vineri 12 august
Vremea se va rãci accentuat și în sud-est și va deveni rãcoroasã în toatã țara. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, dar va avea înnorãri temporar accentuate, mai ales în cursul zilei, în celelalte regiuni. Local în centru, sud și est și izolat în rest vor mai fi averse și descãrcãri electrice, iar cantitãțile de apã vor depãși punctiform 20…25 l/mp. Vântul va avea unele intensificãri în Dobrogea, iar în cursul zilei și în estul și sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 16…17 grade în Transilvania și în Subcarpații Getici și 27 de grade în sudul Olteniei, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade.

Sâmbătă 13 august
Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, mai ales în prima parte a zilei la munte și în sudul teritoriului, dar numai izolat și trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în depresiuni și 27 de grade, izolat, în sudul extrem, iar cele minime se vor situa, în general, între 5 și 15 grade.

Duminică 14 august
Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice vor continua sã creascã ușor, apropiindu-se de normele perioadei. Cerul, mai mult senin, va avea unele înnorãri dupã-amiaza în zona montanã, unde doar izolat și trecãtor va ploua slab și vor fi posibile descãrcãri electrice, iar spre sfârșitul intervalului în nordul teritoriului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22…23 de grade în depresiuni și 30 de grade, izolat, în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între 8…18 grade.

Luni 15 august
Vremea va fi în general frumoasã și va continua sã se încãlzeascã ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare îndeosebi în nord și în zona montanã și, pe arii restrânse, vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime, apropiate de normele perioadei, se vor încadra între 22 de grade în nordul teritoriului și 32 de grade în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Vremea va deveni instabilã, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 17…19 grade.

Ce CaaaaldVineri 12 august
Valorile termice vor fi în scãdere accentuatã fațã de intervalul precedent, astfel încât vremea va deveni rãcoroasã pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri îndeosebi în cursul zilei, când temporar vor mai fi ploi și, posibil, descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade.

Sâmbătă 13 august
Vremea se va menține rãcoroasã pentru aceastã datã, deși valorile termice diurne vor marca o creștere fațã de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 13…14 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Duminică 14 august
Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

Luni 15 august
Vremea se va menține predominant frumoasã și va continua sã se încãlzeascã ușor. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul zilei, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 16…17 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 15 =

68 − 63 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie