Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 14-17 octombrie

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi temporar noros și doar izolat vor vreme-toamnamai fi precipitații slabe, mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare la munte și ploi în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, unde trecãtor va spulbera zãpada, precum și în regiunile estice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni și 6 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului se va produce brumã, local în nordul și centrul țãrii și izolat în rest, iar în zonele joase de relief, mai ales din vest, sud-vest și centru, vor fi condiții de ceațã.

Vineri 14 octombrie
Vremea se va menține rece pentru aceastã datã, chiar deosebit de rece în estul și sudul țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei în sud-est, iar noaptea în vest și nord-vest, unde doar cu totul izolat vor mai fi condiții sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, iar spre sfârșitul acestuia în extremitatea de sud-vest a țãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade, izolat, în est și 16…17 grade în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief local, mai ales noaptea, se va semnala ceațã, iar spre sfârșitul intervalului, în Moldova și Transilvania și izolat în Subcarpații Getici se va produce brumã.

Sâmbătă 15 octombrie
Vremea se va menține rece în regiunile extracarpatice, chiar deosebit de rece în Moldova, iar în rest valorile termice, în creștere fațã de ziua precedentã, vor fi apropiate de normele perioadei.Înnorãrile se vor accentua treptat și, mai ales dupã-amiaza și noaptea, va ploua local în jumãtatea de nord a țãrii și izolat în sud. Trecãtor, în zona de munte, precipitațiile pot fi mixte. În Carpații Orientali, mai ales în grupele nordice, cantitãțile de apã pot depãși 15 l/mp. Vântul va avea intensificãri în sudul Banatului și în zona montanã înaltã, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 6…7 grade în nordul Moldovei, pânã la 21…22 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 1 și 11 grade. Mai ales la începutul intervalului, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceațã.

Duminică 16 octombrie
Vremea va fi închisã și rece în cea mai mare parte a țãrii, chiar deosebit de rece în est, sud și centru, dar mai ales în Moldova. Temporar va ploua în toate regiunile, iar în zona de munte, mai ales la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Vântul va avea unele intensificãri, mai ales în sud și în zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5…6 grade în Moldova și în jurul a 18 grade în Banat și Crișana, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 și 10 grade.

Luni 17 octombrie
Vremea va fi închisã și rece, chiar deosebit de rece în estul, sudul și centrul țãrii.Temporar va mai ploua, local în sud, nord-vest și zona montanã și izolat în rest. La munte, mai ales la altitudini mari, vor mai fi precipitații mixte. Vântul va avea unele intensificãri în sud-vest, în sud și pe crestele montane și izolat în rest. Temperaturile maxime, mai scãzute decât cele din ziua precedentã în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 7…8 grade în Moldova și estul Transilvaniei și 15 grade în Banat și Crișana, iar cele minime se vor situa între 0 și 9 grade.

apus-toamnaVremea în Oltenița
La noapte
Vremea va fi rece pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 3…5 grade.

Vineri 14 octombrie
Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 2…4 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, vor fi condiții de ceațã.

Sâmbătă 15 octombrie
Vremea se va menține rece.Cerul, variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat, iar noaptea vor fi condiții sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 5…7 grade. La începutul intervalului vor fi condiții de ceațã.

Duminică 16 octombrie
Vremea va fi închisã și deosebit de rece pentru aceastã datã.Temporar va ploua, iar vântul va avea unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.

Luni 17 octombrie
Vremea va fi închisã și deosebit de rece pentru aceastã datã. Temporar, mai ales în cursul zilei, va mai ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 6 =

16 + = 23

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie