Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16-20 octombrie 2016

Vremea in tara
La noapte
Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații în toate regiunile. În Carpații Orientali va ninge și se va cabana-toamnadepune strat nou de zãpadã, dar precipitații predominant sub formã de ninsoare vor fi și în Carpații Meridionali. În restul teritoriului va ploua, iar trecãtor în Subcarpații Moldovei și în estul Transilvaniei se vor semnala precipitații mixte. Pe spații restrânse cantitãțile de apã vor depãși 10…15 l/mp. Spre sfârșitul nopții, în nord-estul și estul extrem al teritoriului, aria precipitațiilor va fi în restrângere. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare îndeosebi în sudul țãrii cu viteze ce vor depãși la rafalã 40…50 km/h, iar pe crestele montane, 60 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 și 10 grade.

 Luni 17 octombrie
Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil în regiunile estice, iar dupã-amiazã și noaptea parțial și în cele centrale și de sud-est, dar va prezenta înnorãri în restul teritoriului. În cursul zilei va mai ploua slab în Oltenia, pe spații restrânse în Muntenia, Crișana, Transilvania și doar izolat în celelalte regiuni. La munte, în special în Carpații Meridionali, trecãtor va ninge slab. Vântul va avea unele intensificãri îndeosebi ziua în sudul și sud-vestul țãrii, cu viteze mai mari în zona montanã a Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre -8 grade. Noaptea se va forma brumã local în nord-est, în depresiuni și pe spații mai mici în rest, iar în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceațã.

Marti 18 octombrie
Deși, în cea mai mare parte a țãrii, valorile termice vor marca o ușoarã creștere, vremea se va menține deosebit de rece pentru aceastã datã cu deosebire în centru, sud și est. Cerul va avea înnorãri și izolat se vor semnala ploi slabe pe parcursul zilei în special în zona litoralului, iar spre sfârșitul nopții pe spații mici în regiunile vestice și sud-vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane din sud și sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 8 grade. Izolat, în zonele joase va fi ceațã.

Miercuri 19 octombrie
Valorile termice diurne vor continua sã caracterizeze o vreme mai rece decât în mod obișnuit pentru aceastã perioadã îndeosebi în sudul și estul teritoriului. Cerul va fi mai mult noros în majoritatea regiunilor, exceptând cele nordice și centrale, unde înnorãrile vor fi temporare. În cursul zilei va ploua local în sud-vestul țãrii și izolat în rest, iar noaptea, ploile se vor semnala doar pe suprafețe mici, îndeosebi în regiunile vestice. La munte, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, Moldova și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 14 grade, iar cele minime între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 11 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse vor fi condiții de ceațã.

Joi 20 octombrie
Valorile termice vor marca o creștere fațã de cele din intervalul precedent și vor fi apropiate de mediile climatologice ale datei în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorãri temporare. Mai ales în cursul nopții, local va ploua în regiunile vestice. În restul teritoriului, ploi slabe se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în Banat și în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, iar cele minime, în general, între 4 și 10 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceațã.

timp-ploiosVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi noros, va ploua, iar vântul va avea intensificãri temporare. Temperatura minimã va fi de 5…6 grade.

Luni 17 octombrie
Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri în prima parte a zilei când trecãtor va ploua slab, apoi va fi parțial noros. Pe parcursul zilei vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Marti 18 octombrie
Vremea va rãmâne deosebit de rece. Cerul va avea înnorãri, dar condițiile de ploaie vor fi extrem de mici. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

 Miercuri 19 octombrie
Valorile termice diurne vor continua sã caracterizeze o vreme mai rece decât normalul perioadei. Cerul va fi mai mult noros, iar în cursul zilei vor fi condiții ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatrua maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

 Joi 20 octombrie
Valorile termice vor marca o creștere fațã de cele din intervalul anterior și vor fi apropiate de mediile climatologice ale datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + two =

42 + = 47

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie