Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 18-22 iunie 2018

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în sud-vestul, centrul, nord-estul țãrii, la munte și izolat în restul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Marți, 19 iunie
Vremea se va încãlzi și va deveni local cãlduroasã în zonele de câmpie și de podiș. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, mai ales dupã-amiaza și seara, local în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, la munte și izolat în restul teritoriului. Punctiform se mai pot acumula cantitãți de apã de peste 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în nordul litoralului.

Miercuri, 20 iunie
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, dar cu precãdere în regiunile sud-estice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului mai ales dupã-amiaza și seara, local la munte, în nord-estul țãrii și izolat în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

Joi, 21 iunie
Deși valorile termice vor fi în scãdere ușoarã, vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade. Manifestãri specifice instabilitãții atmosferice vor fi în zonele montane, submontane și pe arii restrânse în restul teritoriului, unde temporar înnorãrile vor fi accentuate și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat aversele vor avea caracter torențial și vor fi condiții de grindinã.

Vineri, 22 iunie
Vremea va deveni instabilã, ziua în vestul, centrul, nordul teritoriului și în zona de munte și doar izolat în rest, iar noaptea mai ales în est și în sud-est. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descãrcãri electrice. Pe arii restrânse cantitãțile de apã vor fi însemnate și va cãdea grindinã. Vântul se va intensifica îndeosebi în timpul ploilor, izolat putând lua aspect de vijelie. Valorile termice, în scãdere în vest, centru și nord, vor fi cuprinse între 19 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 21 de grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a nopții când vor mai fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 17…18 grade.

Marți, 19 iunie
Vremea va deveni cãlduroasã. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, 20 iunie
Vremea se va menține cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate seara și noaptea când vor fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

Joi, 21 iunie
Vremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit în ultima decadã a lunii iunie, deși temperatura aerului va fi în scãdere fațã de intervalul anterior. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și seara când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Vineri, 22 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, dar va deveni instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi noaptea când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie