Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 18-22 iunie 2018

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în sud-vestul, centrul, nord-estul țãrii, la munte și izolat în restul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Marți, 19 iunie
Vremea se va încãlzi și va deveni local cãlduroasã în zonele de câmpie și de podiș. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, mai ales dupã-amiaza și seara, local în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, la munte și izolat în restul teritoriului. Punctiform se mai pot acumula cantitãți de apã de peste 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în nordul litoralului.

Miercuri, 20 iunie
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, dar cu precãdere în regiunile sud-estice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului mai ales dupã-amiaza și seara, local la munte, în nord-estul țãrii și izolat în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

Joi, 21 iunie
Deși valorile termice vor fi în scãdere ușoarã, vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade. Manifestãri specifice instabilitãții atmosferice vor fi în zonele montane, submontane și pe arii restrânse în restul teritoriului, unde temporar înnorãrile vor fi accentuate și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat aversele vor avea caracter torențial și vor fi condiții de grindinã.

Vineri, 22 iunie
Vremea va deveni instabilã, ziua în vestul, centrul, nordul teritoriului și în zona de munte și doar izolat în rest, iar noaptea mai ales în est și în sud-est. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descãrcãri electrice. Pe arii restrânse cantitãțile de apã vor fi însemnate și va cãdea grindinã. Vântul se va intensifica îndeosebi în timpul ploilor, izolat putând lua aspect de vijelie. Valorile termice, în scãdere în vest, centru și nord, vor fi cuprinse între 19 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 21 de grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a nopții când vor mai fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 17…18 grade.

Marți, 19 iunie
Vremea va deveni cãlduroasã. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, 20 iunie
Vremea se va menține cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate seara și noaptea când vor fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

Joi, 21 iunie
Vremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit în ultima decadã a lunii iunie, deși temperatura aerului va fi în scãdere fațã de intervalul anterior. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și seara când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Vineri, 22 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, dar va deveni instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi noaptea când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie