Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 19-22 aprilie 2016

Vremea în țară
La noapte
Cerul va prezenta înnorãri temporare, mai accentuate în Maramureș, nordul Crișanei și al Moldovei, Flori Ploaieunde se vor semnala averse, însoțite de descãrcãri electrice. În restul teritoriului doar cu totul izolat, mai ales la munte, vor fi ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri îndeosebi în zonele de munte, dar și în timpul averselor. Temperaturile minime se vor situa între 6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 17 grade pe litoral.

Marți 19 aprilie
Vremea va deveni instabilã și se va rãci în toatã țara, astfel încât valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale ale acestei date. Temperaturile maxime se vor situa între 13…14 grade în Moldova și estul Transilvaniei și 24…25 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade. Vor fi înnorãri temporar accentuate și ploi pe arii extinse, mai ales averse, însoțite de descãrcãri electrice, la început în Banat, Oltenia, Transilvania și Moldova, apoi îndeosebi în jumãtatea de sud-est a țãrii. Cantitãțile de apã vor depãși local 20 l/mp și izolat, mai ales în sud, sud-est și zona de munte, 30…40 l/mp. Vor fi condiții de grindinã. Spre sfârșitul intervalului, în zona înaltã de munte, vor fi precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificãri la munte, iar temporar și în restul teritoriului.

Miercuri 20 aprilie
Vremea va continua sã se rãceascã în regiunile vestice, sudice și centrale, unde va deveni rãcoroasã pentru aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, iar cele minime se vor situa între -2 grade în depresiuni, unde se va produce brumã și 10 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în jumãtatea de est a țãrii și în zona montanã, unde, mai ales în cursul zilei și la începutul nopții, local va ploua, iar izolat, în Muntenia, cantitãțile de apã vor mai depãși 15 l/mp. La munte vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului ploile, slabe cantitativ, se vor semnala doar izolat. Pe parcursul zilei vântul va prezenta intensificãri în majoritatea regiunilor, iar pe creste va sufla tare, apoi va slãbi în intensitate.

Joi 21 aprilie
Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va avea înnorãri temporare în prima parte a zilei în estul țãrii, unde doar cu totul izolat va ploua slab, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va avea intensificãri ziua în regiunile estice și centrale, precum și la munte, iar noaptea va slãbi în intensitate. Temperaturile maxime, în ușoarã creștere fațã de ziua precedentã, se vor situa între 12 grade în Moldova și în depresiuni și 21 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 grade în depresiuni, unde se va produce brumã și 8 grade pe litoral.

Vineri 22 aprilie
Vremea se va încãlzi. Cerul, variabil în cursul zilei, se va înnora treptat spre searã și noaptea în toate regiunile și local, mai ales în jumãtatea de vest a țãrii, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în estul și în sud-vestul țãrii și în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade pe litoral și 22 de grade în Banat și în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între 1 și 11 grade.

Prognoza AprilieVremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 13…15 grade.

Marți 19 aprilie
Vremea se va rãci accentuat fațã de ziua precedentã și va deveni instabilã. Cerul va prezenta înnorãri, mai accentuate dupã-amiaza și noaptea, când se vor semnala averse, moderate cantitativ, însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 11 grade.

Miercuri 20 aprilie
Vremea va continua sã se rãceascã fațã de intervalul anterior, devenind rãcoroasã pentru aceastã datã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade. Cerul va avea înnorãri și, mai ales în cursul zilei și în prima parte a nopții, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat.

Joi 21 aprilie
Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã, în creștere ușoarã fațã de ziua precedentã, va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Vineri 22 aprilie
Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul, variabil ziua, se va înnora în cursul nopții, când vor fi condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 8…10 grad
e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 9 =

71 − = 64

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie