Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 20-23 februarie 2017

Vremea in tara
La noapte
Cerul va fi noros în toatã țara. Va ninge moderat cantitativ în Munții Banatului, zona CarpațilorCald de iarna Meridionali și de Curburã, precum și în Subcarpații Getici și ai Curburii unde se va depune strat nou de zãpadã. În sudul Moldovei și al Transilvaniei vor fi ninsori și lapovițã și izolat se poate depune polei. În zonele mai joase de relief din Muntenia și local din Oltenia vor fi ploi și lapovițã, iar în Dobrogea doar ploi. În sud-estul țãrii se vor cumula cantitãți de apã de 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat în regiunile sud-estice și la munte și va fi slab în celelalte zone. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele normale la aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii, se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei și 5 grade în sudul Dobrogei. Pe arii restrânse va fi ceațã.

Luni 20 februarie
Pe parcursul zilei, în sudul și centrul Moldovei, în sud-estul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și ai Curburii, înnorãrile vor fi persistente și vor fi precipitații mixte în zonele mai joase de relief și ninsori la altitudini mari. În restul țãrii, cerul va fi temporar noros, iar în Dobrogea și estul Munteniei vor fi ploi și trecãtor lapovițã. Pe timpul nopții cerul se va degaja în sud, în est și parțial în centru, astfel cã vor fi temperaturi mai scãzute decât în nopțile precedente. În schimb în regiunile nord-vestice nebulozitatea se va accentua, precipitațiile se vor extinde ca arie și treptat vor predomina ninsorile. Vor fi condiții ca izolat sã se depunã polei, în primele ore ale dimineții în centru și est, iar noaptea în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale și temporare în special în sudul extrem al teritoriului și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade. Izolat, în zonele joase, va fi ceațã.

Marti 21 februarie
În vestul, centrul și nordul țãrii cerul va fi noros, iar precipitațiile în extindere. În Maramureș și în zonele montane vor fi ninsori moderate cantitativ și se va depune strat nou de zãpadã, izolat mai consistent, în Crișana și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, iar în Banat și Moldova vor predomina ploile. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și va ploua local seara și noaptea. Vântul va avea intensificãri în zona montanã, mai susținute pe creste, local în regiunile sudice și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime, preponderent pozitive, între -1 și 5 grade.

Miercuri 22 februarie
Vremea se va încãlzi cu precãdere în jumãtatea de sud a țãrii. Cerul va fi mai mult noros în regiunile nord-vestice unde local vor predomina ploile, precum și în zona montanã unde la început vor fi mai ales ninsori, apoi și precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și doar izolat ploi slabe. Vântul va avea intensificãri la munte, în special pe creste, dar local și temporar și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime în general între -1 și 6 grade.

Joi 23 februarie
Valorile termice vor continua sã creascã, vremea devenind deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an; temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, iar cele minime în general între 0 și 7 grade. Vor fi înnorãri în regiunile nord-vestice unde va ploua, dar și la munte unde local se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și ploi pe arii restrânse în centru și nord-est. Vântul va avea intensificãri în toate zonele, cu viteze mai mari la munte.

Umbrela-Publimedia-ShutterstockVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi noros și vor fi precipitații moderate cantitativ sub formã de ploaie și trecãtor lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã, mai ridicatã decât cea normalã pentru aceastã datã, se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Luni 20 februarie
Cerul va avea înnorãri mai ales în prima parte a zilei, când trecãtor vor mai fi posibile precipitații slabe, predominant sub formã de ploaie, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade.

Marti 21 februarie
Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, astfel cã maxima se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã de 1…2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat.

Miercuri 22 februarie
Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 12…14 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Joi 23 februarie
Vremea va deveni mult mai caldã decât ar fi normal în luna februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va avea intensificãri. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 3…5 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 11 =

− 6 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie