Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 20-23 februarie

Vremea în țară
Marți, 20 februarie 
Vremea va fi în general închisã, iar precipitațiile vor fi mai frecvente în jumãtatea de sud-vest a țãrii. În Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și în Maramureș vor fi predominant ninsori în zonele mai înalte de relief și precipitații mixte în rest, în sudul Dobrogei va ploua, iar în cea mai mare parte a zonei montane va ninge. În celelalte regiuni doar izolat vor fi ninsori slabe. În vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasã din vestul și nord-vestul Olteniei ninsorile se vor menține moderate cantitativ și se va depune în continuare strat de zãpadã. Vântul va avea intensificãri în sudul Banatului, unde rafalele vor depãși temporar 70…80 km/h, dar și pe crestele din vestul Carpaților Meridionali, cu viteze în general de 65…75 km/h, local viscolind sau spulberând zãpada; în celelalte zone vântul va sufla în general moderat, cu ușoare intensificãri în partea de sud a teritoriului. Regimul termic va caracteriza o zi relativ rece în Oltenia, Muntenia și Moldova, în timp ce în rest vor fi valori apropiate de mediile climatologice, astfel cã maximele se vor încadra între -2 și 6 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 2 grade, mai scãzute în Moldova și în estul Transilvaniei.

Miercuri, 21 februarie
Vremea se va menține în general închisã, în special în jumãtatea de sud a țãrii. Vor fi precipitații mixte în Banat, local în Crișana, Muntenia și sudul Dobrogei și pe spații mici în Maramureș și vestul Transilvaniei și mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare în Oltenia, moderate cantitativ în vestul regiunii. Vor fi ninsori în vestul Carpaților Meridionali și izolate, slabe în restul zonei montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri, mai ales în prima parte a zilei, în sudul Banatului, dar și la munte, în special la altitudini mari în Carpații Meridionali, unde temporar va viscoli sau va spulbera zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile nord-vestice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -7 și 1 grad.

Joi, 22 februarie
Vremea se va menține în general închisã. Vor fi precipitații mixte în sud-vestul țãrii, mai ales sub formã de ploaie în regiunile vestice, iar la munte și îndeosebi seara și noaptea, pe arii restrânse în restul zonelor vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în timpul zilei mai ales în sud-est și în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nordul Moldovei și 8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 2 grade, cu cele mai mici valori în depresiunile Carpaților Orientali.

Vineri, 23 februarie
Cerul va fi mai mult noros; ziua, pe arii restrânse vor fi precipitații predominant sub formã de ploaie în regiunile vestice și mai ales ninsori în restul zonelor, iar noaptea va ninge local în est și în centru și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate mai ales în sud-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 9 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade
.

Vremea în Oltenița
Marți, 20 februarie
Vremea va fi închisã și relativ rece. Trecãtor vor fi posibile precipitații neînsemnate cantitativ, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad.

Miercuri, 21 februarie
Vremea se va menține închisã. Trecãtor vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formã de ninsoare, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -2…-1 grad.

Joi, 22 februarie
Vremea va fi închisã în continuare, dar condițiile pentru precipitații mixte, slabe vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri ziua. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -2…-1 grad.

Vineri, 23 februarie
Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ninsoare vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã în jur de -2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =

18 + = 20

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie