Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 20-23 martie 2018

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice și în estul Transilvaniei, iar în nordul Moldovei va fi ger. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 2 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în sudul țãrii și la munte, unde local se vor depãși 10…15 l/mp. Acestea vor fi sub formã de ninsoare, dar în prima parte a nopții, în cea mai mare parte a Munteniei, și pe arii restrânse și în vestul, nord-vestul și centrul țãrii vor fi mixte. Excepție va face Dobrogea, unde vor fi ploi și lapovițe, iar spre dimineațã trecãtor ninsoare. Local în sud-est și izolat în rest se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice și sud-estice, ce pot atinge la rafalã 50 km/h, dar și pe crestele montane, cu viteze mai mari pe creste.

Marți, 20 martie 
Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații – ziua, în nordul, centrul, estul și sud-estul țãrii și izolat în rest, iar noaptea local în regiunile sud-vestice. Acestea vor fi sub formã de ninsoare în zona montanã și în Moldova; ploaie și lapovițã în Dobrogea și pe arii restrânse în Muntenia și mixte în rest. Local, în sud-est și izolat în restul teritoriului, se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în centru și în sud-est, cu viteze în general de 50…55 km/h, dar și la munte, cu rafale de peste 70…80 km/h, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 1 grad.


Miercuri, 21 martie
Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitațiilor se va extinde dinspre regiunile vestice și sud-vestice astfel încât va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. În sudul țãrii vor fi precipitații mixte și condiții de polei, iar în rest vor predomina ninsorile. Vântul va avea unele intensificãri la munte, precum și în nord-vestul și sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad.

Joi, 22 martie
Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar local în nordul și centrul Moldovei noaptea va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații, ziua în special în jumãtatea de sud a țãrii, iar noaptea în majoritatea regiunilor. Vor predomina ninsorile, iar pe litoral precipitațiile vor fi mixte. Îndeosebi în sudul țãrii și în zona de munte aferentã, vântul va prezenta intensificãri temporare, iar cantitãțile de precipitații vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade, iar cele minime între -12 grade în nordul Moldovei și 2 grade pe litoral.

Vineri, 23 martie
Vremea se va menține deosebit de rece la aceastã datã, iar local în Moldova și în depresiunile din estul Transilvaniei dimineața și noaptea va fi ger. Cerul va fi mai mult noros și pe arii restrânse se vor semnala precipitații, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 4 grade, iar cele minime între -12 și -1 grad.

Vremea în Oltenița
La noapte
Vremea va fi mai rece decât în mod normal la aceastã datã, cu o minimã termicã de -3…-2 grade. Cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații în general moderate cantitativ – se vor cumula în jur de 10…12 l/mp. La început acestea vor fi sub formã de lapovițã și ploaie, favorizând depunerile de polei, apoi treptat vor predomina ninsorile și pânã dimineața se va depune strat de zãpadã. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de pânã la 35…40 km/h.

Marti, 20 martie
Vremea se va menține deosebit de rece; temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã de -7…-5 grade, mai coborâtã la periferia orașului. Ziua, cerul va fi mai mult noros și va continua sã ningã pânã în orele amiezii, astfel cã se va depune strat nou de zãpadã, ce va totaliza în jur de 7…12 cm, izolat posibil 15 cm. În partea a doua a intervalului cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri, 21 martie
Vremea va fi mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va avea înnorãri și se vor semnala precipitații mai ales dupã-amiaza și în prima parte a nopții. Acestea vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 1…2 grade, iar cea minimã de -2…-1 grad.

Joi, 22 martie
Vremea va fi mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi în jur de -1 grad, iar cea minimã de -4…-3 grade.

Vineri, 23 martie
Vremea se va menține mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros și îndeosebi în prima parte a zilei probabilitatea de apariție a precipitațiilor, sub formã de ninsoare, va fi mai ridicatã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a zilei. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã de – 5…-4 grade.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie