Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 20-23 martie 2019

Vremea în țară
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporare și va ploua local în estul, sudul și centrul țãrii și izolat în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade.

Miercuri, 20 martie
Vremea va fi normalã termic. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, iar în restul teritoriului va fi mai mult noros. Temporar vor fi precipitații, slabe cantitativ, ploi la nivel local în sudul, centrul și estul țãrii și izolat în rest și predominant ninsori în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri, îndeosebi în cursul zilei, în est, sud-est și vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în nordul Moldovei și 15 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade. Spre sfârșitul intervalului, local în nord-vestul țãrii și izolat în depresiuni se va produce brumã, iar pe arii restrânse, în zonele joase de relief, mai ales din vest și nord-est, vor fi condiții de ceațã.

Joi, 21 martie
Vremea se va menține normalã termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate ziua în regiunile sudice și în zonele montane aferente, unde izolat și trecãtor vor fi precipitații slabe, ploi în zonele joase de relief și mixte la munte, iar seara și noaptea cu precãdere în nord, nord-est și parțial în centru, unde condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceațã, iar în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase din sudul teritoriului, de brumã.

Vineri, 22 martie
Vremea se va încãlzi fațã de ziua precedentã, devenind caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va avea înnorãri temporare în regiunile estice, unde izolat și trecãtor vor fi condiții sã plouã slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte și în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceațã, iar în depresiuni, de brumã.

Sâmbătă, 23 martie
Vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul, mai mult senin, va avea unele înnorãri în regiunile estice, unde izolat și trecãtor vor fi condiții sã plouã slab, mai ales în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 8 grade. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceațã.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporare, iar trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 6…7 grade.

Miercuri, 20 martie
Vremea va fi normalã termic. Cerul va fi mai mult noros și, trecãtor, va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Joi, 21 martie
Vremea va fi normalã termic. Cerul va mai avea înnorãri în prima parte a zilei când, trecãtor, va ploua slab, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 1…3 grade.

Vineri, 22 martie
Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi fațã de ziua precedentã, devenind caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Sâmbătă, 23 martie
Vremea va fi predominant frumoasã și deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie