Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 23 -26 octombrie 2014

Vremea în țară

La noapte
În jumãtatea de vest a țãrii cerul va fi noros, va ploua pe arii extinse, iar în Banat, vestul și nordul Olteniei, precum și în sud-vestul Transilvaniei cantitãțile de apã vor depãși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp. În restul teritoriului cerul va avea înnorãri temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe spații restrânse, cu precãdere în Moldova. Spre sfârșitul nopții, în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali vor fi și precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri în zona montanã și pe arii restrânse în rest. Temperaturile minime se vor încadra între 2…4 grade în Dealurile de Vest și 15…16 grade pe litoral.

Joi, 23 octombrie
Valorile termice vor marca o scãdere semnificativã fațã de ziua anterioarã în regiunile sud-vestice, unde vor caracteriza o vreme rece pentru aceastã datã din an, în timp ce în restul teritoriului regimul termic va fi în general apropiat de normalul datei calendaristice. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va cuprinde treptat cea mai Peisaj de toamnamare parte a țãrii. În toate zonele de munte și de deal se vor cumula cantitãți de peste 20…25 l/mp și izolat peste 40…60 l/mp. În a doua parte a nopții, ploile se vor transforma în lapovițã și ninsoare în jumãtatea nordicã a Carpaților Orientali și în extremitatea nordicã a Moldovei. Trecãtor va ninge și pe crestele celorlalte masive montane. Vântul va avea intensificãri locale cu viteze ce vor depãși temporar 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6…8 grade în sudul Banatului și vestul Olteniei și 22 …23 de grade în Bãrãgan și Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între -2…-1 grad în nordul Moldovei și 14…16 grade în sudul litoralului.

Vineri, 24 octombrie
Vremea se va rãci accentuat în toate regiunile, devenind rece pentru acestã perioadã în toatã țara, dar mai ales în nord-est, unde va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales în prima jumãtate a intervalului, va continua sã plouã pe arii extinse în partea de nord, est și sud-est a teritoriului și local în rest. În zonele deluroase și montane, precum și în cele nord-estice se vor cumula cantitãți de peste 20 l/mp și izolat peste 40 l/mp. În zona Carpaților Orientali, precum și în jumãtatea nordicã a Moldovei ploile vor continua sã se transforme în lapovițã și ninsoare, în timp ce ninsori trecãtoare vor fi și pe crestele celorlalte masive montane. Vântul va avea intensificãri locale, mai ales în sud, est și la munte, cu viteze ce vor depãși la rafalã 50…60 km/h.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei și 16 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor încadra între -7 grade în estul Transilveniei și 7 grade în sud-vest și pe litoral.

Sâmbătăă, 25 octombrie
Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor, dar va continua sã se rãceascã în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã din an. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei și 14 grade în nord-vest, iar minimele termice se vor situa în general între -10 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul litoralului și în Dealurile de Vest, iar cele mai coborâte în estul Transilvaniei și nordul Moldovei. Cerul va fi variabil la senin, exceptând regiunile sud-vestice și sudice, unde vor mai fi unele înnorãri și pe arii restrânse va mai ploua slab. La munte, precipitațiile vor fi mai ales sub formã de ninsoare și izolate, exceptând Munții Banatului, unde acestea se vor semnala local. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului în sud-estul teritoriului și la munte. În a doua parte a intervalului, în zonele joase de relief local se va semnala ceațã, pe arii restrânse asociatã cu chiciurã.

Duminică, 26 octombrie
Deși valorile termice diurne vor crește ușor fațã de ziua anterioarã în regiunile extracarpatice, acestea vor caracteriza în continuare o vreme rece, chiar deosebit de rece pe parcursul nopților și al dimineților în nord-est și în estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult senin, exceptând sudul și sud-estul extrem unde, în prima parte a zilei, vor fi unele înnorãri și posibile ploi slabe, dar și în zonele joase, unde mai ales dimineața și noaptea local se va semnala ceațã, pe arii restrânse asociatã cu chiciurã sau nori joși. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1…0 grade în nordul Moldovei și 12…13 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra în general între -10 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și zona litoralului.

Vremea în Oltenița

La noapte
Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 11…12 grade.

Joi, 23 octombre
Valorile termice vor fi în general apropiate de normalul termic al acestei date calendaristice. Cerul va fi mai mult noros și începând din a doua parte a zilei, temporar va ploua, iar vântul se va intensifica treptat, urmând a avea viteze mai mari în cursul nopții. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Vineri, 24 octombrie
Vremea se va rãci accentuat. Cerul va fi mai mult noros și, îndeosebi în prima parte a intervalului, temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare, mai ales seara și în cursul nopții. Temperatura maximã va fi de 9…11 grade, iar cea minimã de 1…2 grade.

Sâmbătă, 25 octombrie
Vremea va continua sã se rãceascã, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã din an, astfel încât temperatura Vremea se racestemaximã va fi de 4….6 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va continua sã prezinte intensificãri, îndeosebi în prima parte a intervalului.

Duminică, 26 octombrie
Vremea se va menține deosebit rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil și vor fi condiții de ceațã. Temperatura maximã, în creștere ușoarã fațã de ziua anterioarã, va fi de 7…8 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Vremea în acest interval

Temperaturile vor scădea în toate regiunile şi va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării. În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20-25 l/mp şi izolat peste 40-50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50-60 km/h.  În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei.
Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.
Potrivit ANM, vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 4

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie