Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza METEO 27, 28 februarie, 1 martie : Ger, viscol și ninsoare în toată țară

În noaptea de luni spre marţi, vremea va fi tot mai rece în cea mai mare parte a ţării, transmite ANM. Intensificările de vânt vor accentua senzaţia de frig. Va ninge local abundent, în jumătatea de sud a teritoriului, unde se va depune strat consistent de zăpadă, iar în rest pe arii mai restrânse îndeosebi în a doua parte a nopţii. Aria ninsorilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea zonelor țării. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, ninsorile vor fi moderate și local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.Vântul va avea intensificări cu viteze de 45 –  55 km/h, iar în partea de sud-est a teritoriul de peste 60 – 65 de km/h, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea.
Va fi vânt în regiunile sudice şi sud-estice şi pe crestele montane, unde vor fi rafale de 55-65 km/h şi local de peste 70 km/h în Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m. Minime între -18 şi -8 grade, cu valori mai scăzute în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei.

Marţi, 27 februarie 

Va fi ger noaptea şi dimineaţa, iar în Moldova şi în estul Transilvaniei şi pe parcursul zilei. Va ninge – ziua, pe arii extinse, iar noaptea local în sud-vest. Ninsorile vor fi mai intense în primele ore ale intervalului în sud-estul teritoriului, unde pe parcursul zilei vântul va continua sã prezinte intensificãri cu viteze la rafalã de pânã la 55…65 km/h şi trecãtor de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zãpada, apoi va diminua semnificativ. Maxime între -13 şi -2 grade, iar minime între -18 şi -7 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, sub -20 de grade.

Miercuri, 28 februarie 

Ger dimineaţa şi noaptea, în toate regiunile, iar în cele extracarpatice, pe arii restrânse şi pe parcursul zilei. Va ninge moderat cantitativ În Dobrogea, Muntenia, jumãtatea de sud a Moldovei şi local în Oltenia. Vânt cu unele intensificãri sud-estul teritoriului, unde ninsoarea va fi temporar viscolitã, iar zãpada spulberatã. Maxime între -12 şi -2 grade, iar cele minime, în general, între -21 şi -11 grade.

Joi, 1 martie 

Ger dimineaţa şi noaptea în toate zonele ţării, iar pe parcursul zilei în Moldova, în estul Transilvaniei şi izolat în regiunile sudice. Ninsori slabe, ziua în zona montană, iar noaptea în regiunile sud-vestice. Vânt la munte şi în est. Maxime între -15 şi -2 grade, iar minime în general între -22 şi -6 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei.

Prognoza meteo pentru Oltenița
27 – 28 februarie, ora 8.00

Valul de fig va persista și va fi ger îndeosebi dimineața și noaptea; temperatura maximă va fi -8…-6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -15 grade. Va mai ninge, cu precădere în prima parte a zilei, dar atât ninsoarea cât și vântul vor diminua în intensitate – rafalele vor mai atinge la începutului intervalului 35…45 km/h, apoi va deveni în general slab.

28 februarie – 1 martie, ora 8.00

Valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la valori de -18…-16 grade; maxima termică nu va depăși -8 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ninsoare vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =

10 + = 20

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie