Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 27-30 iunie 2017

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în Moldova, Muntenia și estul Transilvaniei, precum și în zonele de munte, unde local, mai ales în prima parte a nopții, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãțile de apã pot atinge 15…20 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade.

Marți 27 iunie
Vremea se va menține cãlduroasã în jumãtatea de vest a țãrii, izolat canicularã la amiazã în sudul Olteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va mai atinge izolat pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil și mai ales în cursul zilei și la începutul nopții, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil și cu aspect de vijelie, local în jumãtatea de est a țãrii, dar mai ales în sudul Moldovei, Muntenia și partea continentalã a Dobrogei, precum și în zonele de deal și de munte și izolat, îndeosebi spre searã și noaptea, în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial și se mențin condițiile pentru cãderi de grindinã. Temperaturile maxime se vor situa între 25 de grade pe litoral și 37 de grade, izolat, în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

Miercuri 28 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, iar disconfortul termic se va acccentua în special în regiunile vestice și sudice, unde local, dupã-amiaza, va fi caniculã. Cerul va avea înnorãri temporare și, mai ales dupã-amiaza, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Joi 29 iunie
Vremea va deveni cãlduroasã în toatã țara, local canicularã în jumãtatea de sud-vest a țãrii, dar mai ales în regiunile sudice, unde și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 29 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade. În vestul, centrul și nordul țãrii, precum și în zonele deluroase și montane, gradul de instabilitate atmosfericã se va accentua treptat și, mai ales dupã-amiaza și la începutul nopții, vor fi înnorãri accentuate și local se vor semnala averse, posibil torențiale, descãrcãri electrice și izolat grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusã. Vântul va avea intensificãri în regiunile vestice și estice, în zona de munte, precum și în timpul averselor.

Vineri 30 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, canicularã chiar în sud-vestul, în sudul și local în estul teritoriului, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 39 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, dar și mai ridicate pe litoral. Cerul, mai mult senin în majoritatea regiunilor, va avea unele înnorãri dupã orele pranzului în cele nord-vestice, unde trecãtor vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va avea unele intensificãri în vestul țãrii și la munte
.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporare și vor fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Marți 27 iunie
Cerul va avea înnorãri temporare în cursul zilei, când vor fi averse slabe, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Noaptea cerul va deveni variabil. Temperatura maximã, în scãdere fațã de ziua precedentã, se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

Miercuri 28 iunie
Vremea va fi cãlduroasã. Cerul va fi variabil și, trecãtor, vor fi condiții pentru ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

Joi 29 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, canicularã la amiazã, când și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã va fi de 21…22 de grade.

Vineri 30 iunie
Vremea va fi canicularã, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 38…39 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × five =

− 1 = 7

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie