Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 30 iulie-2 august 2016

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile vestice, nordice și centrale.Imagine munte Vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local, în Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, la munte și doar izolat, posibil, în celelalte regiuni. Punctiform, este posibil sã cadã grindinã și sã se înregistreze cantitãți de apã de peste 15…20 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, ușor mai scãzute în depresiunile intramontane, spre 14 grade în estul Transilvaniei.

Sâmbătă 30 iulie
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, local canicularã dupã-amiaza în sud și în sud-est, unde și disconfortul termic va fi mai accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 25 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza și seara. Vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în zona montanã, în Maramureș, Moldova, local în Transilvania, nordul Munteniei, dar izolat și în restul teritoriului. Punctiform vor fi condiții de grindinã, iar cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp.

Duminică 31 iulie
Vremea se va menține cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, iar indicele de confort termic, temperaturã-umezealã (ITU), va atinge și va depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți în Câmpia Românã, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului. În regiunile sudice, local, va persista și canicula. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 25 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, iar la munte și doar pe arii restrânse în rest, vor fi înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și condiții de grindinã.

Luni 1 august
Vremea va fi cãlduroasã, canicularã în regiunile sudice și estice, unde disconfortul termic va fi accentuat. În vestul, centrul și nordul țãrii, dar și la munte, vremea va deveni în general instabilã și îndeosebi seara și noaptea vor fi înnorãri temporar accentuate averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãțile de apã vor fi însemnate și va cãdea grindinã. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 38 de grade, iar cele minime între 15 și 25 de grade, mai scãzute, spre 13 grade, în estul Transilvaniei.

Marți 2 august
Vremea va fi cãlduroasã în regiunile sudice și sud-estice, unde local disconfortul termic va fi accentuat. În centru, est, sud-est și la munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate și averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãțile de apã vor fi izolat însemnate și se mențin condițiile de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Litoral MeteoSâmbătă 30 iulie
Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza când indicele temperaturã-umezealã va atinge și chiar va putea depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți . Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre searã, când vor fi condiții pentru averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de 20…21 de grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Duminică 31 iulie
Vremea va rãmâne cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza și cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 20…22 de grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Luni 1 august
Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza și cu disconfort termic accentuat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Marți 2 august
Vremea va fi cãlduroasã, cu o maximã termicã de 31…32 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, iar mai ales spre searã și noaptea, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + sixteen =

5 + 3 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie