Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 9-12 decembrie 2016

Vremea în țară
La noapte
În regiunile din jumãtatea de nord-est a țãrii, vor fi înnorãri temporare și pe spații restrânse precipitații peisaj-povestislabe, predominant sub formã de ploaie ce vor favoriza depunerile de polei. În zonele centrale va persista nebulozitatea joasã, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla tare pe crestele montane, iar în celelalte zone va fi slab și moderat, cu unele intensificãri în est și în sud-est. Temperaturile minime se vor încadra între -12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 3 grade în Subcarpații Moldovei. Mai ales spre dimineațã în centru și sud-vest local se va forma ceațã, asociatã și cu depunere de chiciurã.

Vineri 9 decembrie
Vremea se va încãlzi în aproape toatã țara, iar în regiunile din sud și din est, valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele obișnuite în prima decadã a lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade izolat în Transilvania și 13…14 grade în sudul Olteniei, dar și în zona deluroasã a Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -10 grade. În Transilvania local nebulozitatea joasã va persista și se va semnala ceațã, asociatã cu burnițã, iar în rest vor fi înnorãri temporare, izolat va ploua slab în nord și în est și vor fi precipitații mixte în zona montanã. În orele dimineții și noaptea vor fi condiții de polei. Vântul va continua sã sufle tare pe crestele montane, iar în rest va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale, temporare, îndeosebi în nordul Moldovei, sudul Olteniei și pe litoral.

Sâmbătă 10 decembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului în majoritatea zonelor, dar în special în regiunile extracarpatice. În sud și sud-est cerul va fi variabil, iar în rest va avea înnorãri temporare; izolat în nord și nord-vest va ploua slab, iar la munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade izolat în Transilvania și 13…14 grade în zona deluroasã a Olteniei și a Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -3 și 6 grade. Mai ales noaptea, se va semnala ceațã, local în vest și în centru și izolat în rest.

Duminică 11 decembrie
Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cursul nopții în nord-vest și centru, unde, pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mixte în zonele joase și mai ales ninsori la munte. Vântul se va intensifica în parte a doua a intervalului în zona montanã și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade, iar cele minime între -5 și 6 grade. Izolat, în orele dimineții, vor fi condiții de ceațã.

Luni 12 decembrie
Deși în scãdere în majoritatea zonelor, valorile termice diurne se vor situa peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țãrii. În vest, nord-vest și centru vor fi mai ales ploi ziua, apoi lapovițã și ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile, local consistente. În celelalte zone la început vor fi doar ploi slabe, izolate, dar începând de seara precipitațiile -ploaie, lapovițã și ninsoare, vor fi pe arii din ce în ce mai extinse. Vântul va avea intensificãri în toate zonele, cu viteze mai mari la munte, unde va viscoli sau va spulbera zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade.

soare-iarnaVremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre dimineațã, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de -3…-1 grad.

Vineri 9 decembrie
Vremea se va încãlzi, astfel cã temperaturile se vor situa peste cele normale în prima decadã a lunii decembrie, cu o maximã de 8…10 grade și o minimã de -2…0 grade. Cerul va avea înnorãri temporare ziua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat.

Sâmbătă 10 decembrie
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 0…2 grade. Spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceațã.

Duminică 11 decembrie
Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Luni 12 decembrie
Deși în scãdere ușoarã, valorile termice se vor menține mai ridicate decât ar fi normal la aceastã datã. Cerul va avea înnorãri, iar în cursul nopții vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 8…10 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 5

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie