Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo aprilie 2021. Cum va fi vremea până la Paşte.

Din această lună, precipitaţiile vor fi excedentare. De la jumătatea lunii aprilie, valorile termice devin normale.

Prognoza meteo 5 – 12 aprilie

Prognoza meteo aprilie 2021. Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 12 – 19 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo 19 – 26 aprilie

Prognoza meteo aprilie 2021. Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi uşor deficitare în regiunile centrale şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în România, în luna aprilie se situează între bună și tolerabil, în funcție de regiuni și orașe.
Vești bune: Nu este 100% ideală, dar vremea în România în acea lună este, conform estimărilor meteo, destul de bună în Iasi, Timisoara, Lugoj, Tulcea, Deva, Alexandria, Bârlad, Arad, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Campina, Vaslui, Tecuci, Giurgiu, București, Alba Iulia, Roman, Oradea (Transilvania), Craiova si Turda. Vă va permite să vă bucurați de vacanța în aceste locații. Și, de ce nu, să petreceți puțin timp trageți un pui de somn la soare, lângă piscină!

Dacă nu mergeți pentru soare pe plajă, ci, de exemplu pentru hiking, orașele Bacău, Eforie Sud, Navodari, Sfântu-Gheorghe (Transilvania), Hunedoara, Suceava, Ovidiu, Sulina, Mangalia, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Pascani, Miercurea-Ciuc si Sibiu au o vreme destul de decentă pentru asta în aprilie. Eventual, vă sfătuim să evitați să ajungeți în orașele Sinaia si Vatra Dornei în această lună deoarece clima este mai degrabă nefavorabilă.

Clima la noi în luna aprilie

În aprilie, temperatura maximă este de 19°C și temperatura minimă este de 13°C (pentru o temperatură medie de 16°C). Vremea este destul de friguroasă în această lună, dar este acceptabilă dacă vă îmbrăcați adecvat. Cu 33mm de-a lungul a peste 7 zile, riscați să vă udați puțin. Acest lucru este oarecum rezonabil și nu va fi ceva continuu.
Având în vedere clima bună, aprilie este o lună bună pentru Oltenița.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie