Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo de weekend. Cum va fi vremea în perioada 30 octombrie – 12 noiembrie

După un început de săptămână în care România s-a confruntat cu un val de ger, provocat de slăbirea vortexului polar, meteorologii anunţă cum va fi vremea în weekend, iar veştile de la ANM sunt neaşteptat de plăcute.

„De sâmbătă asistăm la ameliorarea vremii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 16 grade Celsius, cele mai mari valori le aşteptăm sâmbătă şi duminică în Lunca Dunării. De asemenea, partea de vest a ţării o să aibă 15-16 grade, în Bucureşti, la fel , 13 grade, poate chiar 15 grade duminică. Şi la munte vremea va fi frumoasă, ziua vor fi spre 12 grade, iar nopţile în jur de zero grade. Sunt temperaturi apropiate, sau chiar mai ridicate decât normal. În Bucureşti, după un weekend plăcut, la începutul săptămânii viitoare vor fi 15-16 grade Celsius”, a declarat pentru presa centrală meteorologul Dinu Mărăşoiu.

Doar în zonele montane este posibil să se producă ceaţă dimineaţa şi seara, iar, în unele zone, să se înregistreze precipitaţii, dar de scurtă durată şi slabe cantitativ. În rest, în toată ţara va fi soare şi destul de cald pentru acest sfârşit de toamnă.

Meteorologii avertizează, însă, că noaptea temperaturile vor fi scăzute şi în unele zone, în special la deal şi la munte, vor ajunge pana la -2 grade Celsius.

În Bucureşti, vremea se anunță frumoasă în week-end. Temperaturile ar putea ajunge la 14-15 grade Celsius. Sâmbătă, însă, cerul va fi noros și n-ar fi exclus să plouă. În schimb, duminică se anunță o zi însorită, cu o maximă de 14 grade Celsius.

Cum va fi vremea în weekend, în Muntenia

Media maximelor va ajunge la 14 – 16 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 5 grade. Și în Oltenia, vremea se va încălzi, find anunțate temperaturi maxime de 15-16 grade.

Prognoza meteo pentru perioada 30 octombrie – 12 noiembrie în Muntenia

Răcirea vremii se va resimți în primele două zile, când la nivelul regiunii, maximele vor scădea la numai 8 grade și îndeosebi în dimineața zilei de 1 noiembrie vor fi minime preponderent negative, media acestora urmând a fi în jur de -2 grade. După acest interval, vremea se va încălzi treptat și astfel, media maximelor va ajunge la 14…16 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 5 grade, aceste temperaturi urmând să caracterizeze o vreme ușor mai caldă decât în mod normal pentru perioada 3 – 7 noiembrie. La finalul intervalului, cel mai probabil după 8 noiembrie, vremea se va răci din nou până la o medie a valorilor maxime de 10…12 grade și în jur de 3 grade a valorilor minime. Ploi slabe vor fi posibile în jurul datei de 3 noiembrie. În a doua săptămână de prognoză, probabilitatea pentru ploaie va fi în creștere, mai ales după data de 7 noiembrie.

Sursa:
libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 3 =

7 + 1 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie