Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Romania a obtinut locul 2 pe echipe la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015

Lotul Romaniei la Matematica a obtinut 2 medalii de aur, 2 medalii de argint si 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015. In clasamentul pe echipe, Romania a ocupat locul 2, dupa Turcia, anunta Societatea de Stiinte Matematice din Romania. Elevii romani au concurat cu liceeni din alte 19 tari. Vezi mai jos cine sunt olimpicii romani si de la ce licee provin.

Medalii

Olimpiada Balcanica de Matematica (BMO 2015) s-a desfasurat in perioada 3-8 mai 2015, in Atena, Grecia. Aceasta a fost a 32-a editie a competitiei anuale, la care participa elevi de liceu si care presupune rezolvarea de catre fiecare participant, in cel mult patru ore si treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra, anunță hotnews.ro

In clasamentul pe echipe, Romania a ocupat locul 2 (cu 171 puncte), dupa Turcia (care a obtinut 177 puncte). Anul trecut, Romania s-a clasat pe locul 3, dupa Turcia si Bulgaria, anunta  Societatea de Stiinte Matematice din Romania, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Lotul Romaniei a fost format din 6 elevi (Stefan Spataru, Marius Bocanu, Simona Diaconu, Ioan-Laurentiu Ploscaru, Andrei-Bogdan Puiu, Ciprian Bonciocat) si toti au obtinut medalii.

Delegatia Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin Gherghe, de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti, si a fost insotita de profesorul Ovidiu Sontea, de la Colegiul National “Tudor Vianu” din Bucuresti.

Subiectele de la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015

Rezolvarea subiectelor de la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015

Rezolvarile Problemelor de la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015

Poti descarca si de aici subiectele, precum si rezolvarile subiectelor de balcaniada 2015

Ce tari au participat la olimpiada

La BMO 2015 au participat echipe din Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia (tari membre) precum si echipe din Azerbaijan, Grecia B, Italia, Iran, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudita, Tajikistan, Turkmenistan si Marea Britanie impreuna cu Irlanda (tari invitate).
Regulamentul Balcaniadei de Matematica prevede ca fiecare elev are dreptul sa aleaga limba in care scrie rezolvarea subiectelor de concurs si nu este permisa intrarea in sala de examinare cu calculatoare sau carti. Singurele instrumente cu care olimpicii au voie sa intre in sala sunt cele de scris si pentru desen.

Vezi aici Rezultatele Olimpiadei Balcanice de Matematica 2015

Citeste mai multe despre   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 4 =

3 + 3 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie