Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Romania a obtinut locul 2 pe echipe la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015

Lotul Romaniei la Matematica a obtinut 2 medalii de aur, 2 medalii de argint si 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015. In clasamentul pe echipe, Romania a ocupat locul 2, dupa Turcia, anunta Societatea de Stiinte Matematice din Romania. Elevii romani au concurat cu liceeni din alte 19 tari. Vezi mai jos cine sunt olimpicii romani si de la ce licee provin.

Medalii

Olimpiada Balcanica de Matematica (BMO 2015) s-a desfasurat in perioada 3-8 mai 2015, in Atena, Grecia. Aceasta a fost a 32-a editie a competitiei anuale, la care participa elevi de liceu si care presupune rezolvarea de catre fiecare participant, in cel mult patru ore si treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra, anunță hotnews.ro

In clasamentul pe echipe, Romania a ocupat locul 2 (cu 171 puncte), dupa Turcia (care a obtinut 177 puncte). Anul trecut, Romania s-a clasat pe locul 3, dupa Turcia si Bulgaria, anunta  Societatea de Stiinte Matematice din Romania, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Lotul Romaniei a fost format din 6 elevi (Stefan Spataru, Marius Bocanu, Simona Diaconu, Ioan-Laurentiu Ploscaru, Andrei-Bogdan Puiu, Ciprian Bonciocat) si toti au obtinut medalii.

Delegatia Romaniei a fost condusa de conf. univ. dr. Catalin Gherghe, de la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti, si a fost insotita de profesorul Ovidiu Sontea, de la Colegiul National “Tudor Vianu” din Bucuresti.

Subiectele de la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015

Rezolvarea subiectelor de la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015

Rezolvarile Problemelor de la Olimpiada Balcanica de Matematica 2015

Poti descarca si de aici subiectele, precum si rezolvarile subiectelor de balcaniada 2015

Ce tari au participat la olimpiada

La BMO 2015 au participat echipe din Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia (tari membre) precum si echipe din Azerbaijan, Grecia B, Italia, Iran, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudita, Tajikistan, Turkmenistan si Marea Britanie impreuna cu Irlanda (tari invitate).
Regulamentul Balcaniadei de Matematica prevede ca fiecare elev are dreptul sa aleaga limba in care scrie rezolvarea subiectelor de concurs si nu este permisa intrarea in sala de examinare cu calculatoare sau carti. Singurele instrumente cu care olimpicii au voie sa intre in sala sunt cele de scris si pentru desen.

Vezi aici Rezultatele Olimpiadei Balcanice de Matematica 2015

Citeste mai multe despre   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 3 =

− 3 = 1

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie